•• Mida ootad koduetapilt, mis on su hoolealustele hooaja tähtsaim võistlus?

Loodan, et Andrus Veerpalu ja Jaak Mae on sellises vormis, mis lubab heidelda esikümnekoha pärast.

•• Miks nii tagasihoidlik lootus?

Meil on liiga palju tundmatuid. Näiteks väga viletsate lumeolude tõttu pole saanud viimaste päevade ettevalmistuses kasutada tavapärast mudelit — kerge reljeefiga Kekkose ring Käärikul on rivist väljas, mistõttu meil puudub ränkraske MK-raja kõrval sobiv treeningring.

Mehed on käinud küll ka Käärikul, kuid jäisel rajal sõitmine on kujunenud Veerpalu põlvele problemaatiliseks. Tippvormi saavutamine jäigi Andrusel vaid selle taha, et ta pole saanud harjutada nii nagu oma parematel päevadel. Samamoodi mõjutavad kodused kehvad harjutamisvõimalused Jaaku. Temagi vajaks tippvormi jõudmiseks väga häid treeningutingimusi.

Mis on veel tundmatud? Näiteks infopuudus — konkurentide seisundist ja viimase aja sportlikust vormist pole ülevaadet. Puutusime nendega MK-sarjas viimati kokku kuu aega tagasi Tour de Skil.

•• Kas ülejäänud meestekoondise liikmed hakkavad ebaõnnestunud hooaja esimese poole järel lõpuks pead tõstma?

15 km distantsil ootan Aivar Rehemaalt vähemalt hooaja paremate päevade tasemel sõitu (detsembri alguses Kuusamos oli Rehemaa 25. — toim). Kaspar Kokale on raske rada ja rasked olud varem sobinud. Miks mitte seekordki, sest tema treeningud on võtnud suuna paremuse poole. Priit Naruskile on samuti üsna sobilik rada ja ilm, mullu sai ta Lahtis 15 km distantsil sarnastes oludes 20. koha. Peeter Kümmel läheb samuti 15 km sõitma, kuid tema põhieesmärk on pühapäevane sprint.

•• Kes võiks tõusta sprindis Eesti põhitegijateks?

Eelkõige Peeter Kümmel ja Kein Einaste — nad ei ole pahas vormis.

Ühest või tarka vastust pole, miks Peeter tänavu loodetust kehvemalt esinenud. Tema potentsiaal suusatajana on tõusnud, aga jäänud seni realiseerimata!

Kein peab end Otepääl kindlasti näitama, kui tahab murda A-koondisse. Muidugi arvestame tema puhul ka Skandinaavia karikaetapi teist kohta hiljuti Jõulumäel.