1) Ainus naissportlane, kes suutnud Otepääl võita sprindi rohkem kui ühel korral, on sloveenlanna Petra Majdic, kes võidutses siin 2008., 2009. ja 2011. aastal. Sportlaskarjääri lõpetaski Majdic just 2011. aasta kevadel.

2) Norra naised pole üllatuslikult võitnud ühtegi Otepää sprinti. Seitsmel korral on siin sprinti sõidetud ning võidule kõige lähemale on jõudnud Astrid Jacobsen (kaks korda teine) ning Marit Björgen (üks kord teine).

3) 2011. aasta kevadest, mil Petra Majdic karjääri lõpetas, on 17-st MK-etapist, kus kavas olnud klassikasprint, võitnud Marit Björgen 8 ja Justyna Kowalczyk 7. Ülejäänud kaks etappi on võitnud Mona-Liisa Malvalehto ja Maiken Caspersen Falla - mõlemad on kohal ka seekord Otepääl.

4) Maiken Casparsen Falla on vabatehnikasprindis võitnud nii Sotši olümpiakulla kui jõudnud seitsmel korral MK-sarjas kahe parema hulka, ent klassikasprindis on ta esimese või teisena lõpetanud MK-etapi vaid korra.

5) Kui juunioride maailmameister, rootslanna Stina Nilsson (vanust 21 aastat ja 207 päeva) peaks Otepääl triumfeerima, saaks temast viimase viie aasta noorim MK-sarjas klassikasprindi võitnud naine. Muide, rekord kuulub tema kaasmaalannale Hann Falkile, kes võidutses 20 aasta ja 196 päeva vanusena viis aastat tagasi just siin, Otepääl. Kõigi aegade noorim sprindivõistluse võitja on aga Pirjo Muranen (varem Manninen), kes oli parim Oslo vabatehnikasprindis 2001. aastal 19 aasta ja 364 päeva vanusena.

6) Justyna Kowalczyk on Otepääl tiitlikaitsja nii eraldistardist klassikasõidus kui ka sprindis, olles võitnud mõlemad distantsid Otepääl 2012. aastal. Muide, Otepääst (5) rohkem on poolatar kogunud võite vaid Tour de Ski etappidel Oberhofis.

7) Kui MK-etapil viimati klassikasprinti sõideti, võtsid Norra mehed kolmikvõidu. Tegu oli selle hooaja Ruka MK-etapiga 29. novembril.

8) Norra mehed on võitnud seitsmest Otepääl peetud klassikasprindist neli. Rootslastel on kaks ning Dario Colognal (Šveits) üks võit.

9) Ükski mees pole suutnud võita Otepää sprinti kahel korral.

10) Norralaste üheks suuremaks konkurendiks võib laupäevases sprindis pidada Nikita Krjukovit, kes võitis nii 2010. aasta OM-i kui 2013. aasta MM-i klassikasprindis. Tõsi, MK-etappe on ta klassikasprindis võitnud vaid ühe (Asiago 2013), ülejäänud kolm on tulnud Tour de Skilt.

11) Nikita Krjukov on saanud Otepää sprindilt kaks kolmandat kohta (2010 ja 2011), kuid võiduni pole ta siin veel jõudnud.

12) Kümme eestlaste poodiumikohta Otepääl jagunevad järgmiselt: Kristina Šmigun-Vähi (4) Andrus Veerpalu (3) ja Jaak Mae (3).

13) 2012. aastal, kui Otepääl viimati MK-etapp toimus, jõudsid sprindis veerandfinaali ehk 30 parema hulka kaks Eesti meest ja kaks naist: Peeter Kümmel, Kein Einaste, Piret Pormeister, Triin Ojaste.

Allikas: fis-ski.com