Karm karistus ootab ees ka 36 aastast oyakata Tokitsukazet (eks-maegashira Tokitsuumi), kes ahvatles oma õpilast Toyonoshimat „pesapalli mängus" kaasa lööma.

Vastavalt hasartmänguskandaali uurinud spetsiaalse komisjoni soovitustele on plaanis kõrvaldada 11.juulil Nagoyas algavalt suurturniirilt kuus Makuuchi divisjoni maadlejat: eks-ozeki Miyabiyama, eks-sekivake Toyonoshima, eks-sekiwake Goeido, maegashira Toyohibiki, maegasira Okinoum ja maegashira Wakakoyu ning viis juryo divisjoni maadlejat: eks-komusubi Futeno, Chiyohakuho, Kasuganishiki, Kiyoseumi ja Daido. Diskvalifitseeritud on ka makushita divisjonis maadlev yokozuna Hakuho adjutant (tsukebito) Kobo ning Onomatsu talli juuksur (tokoyama) Tokoike.

Eks-sekiwake Kotoshogiku, eks-komusubi Kakizoe ja maegashira Yoshikaze saavad ilmselt karmi hoatuse ning pääsevad Nagoyas  dohyo'le. Uurimiskomisjon jõudis järeldusele, et need rikishid ei ole osalenud põrandaalustes hasartmängudes, vaid tegid pesapallimatšidele mitte eriti suuri panuseid üksnes kitsas sõprade ringis.

Kõik karistused kinnitatakse ja kuulutatakse ametlikult välja 4.juulil toimuval järgmisel mittekorralisel direktorite nõukogu koosolekul

Nagoya-basho ametlik reitingutabel (banzuke) avaldatakse 5.juulil

Täna hommikul esitas oyakata Otake sumoliidule lahkumisavalduse omal soovil. Pealepeale avalduse esitamist pöördus ta Jaapani telekanali NHK kaudu maani kummardades pisarsilmi rahva poole palvega, et skandaaliga seotud maadlejatele antaks viimane šanss. Ühtlasi ta teatas ta, et võtab Kotomitsuki süü enda kanda, sest ozeki panustas raha yakuza „maksu" katteks tema palvel.

Omal soovil errumineku palvele vastati aga eitavalt. Otakel ja Kotomitsukil ei lubata omal soovil erru minna. Direktorite nõukogu toob mehed ühiskondliku arvamuse ohvriks, vallandades nad häbiga. On võimalik, et esmakordselt ajaloos võetakse kasutusele kõige karmim meede - vallandamine ilma lahkumiskompensatsioonita.

Vastutusele peaks võetama ka treenerid, kes ei jälginud piisavalt oma hasartmänge harrastanud õpilasi: sumoliidu president oyakata Musashigawa, tema asetäitja oyakata Dewanoumi, kohtunike komitee aseesimees oyakata Kokone, oyakatad Sadogatake, Hakkaku, Sakaigawa, Kasugano, Kise, Onomatsu ja Miyagiano aga samuti rikishide kasvatustöö eest vastutav oyakata Michinoku.

Ühegi leegionäri seotust hasartmänguskandaaliga pole tuvastatud. Tegemist on puhtalt jaapanlaste oma siseasjaga.