Esmaspäeva hommikul avaldatud uues profisumo edetabelis (banzuke) asub Baruto lääne-sekiwake positsioonil, mis tähendab üldpingereas kaheksandat asetust. Kaido Höövelson on sumo ajaloos üldse teine eurooplane, kes selle austava tiitli (sekiwake) on pälvinud.

“Selleks, et veel aste kõrgemale tõusta ehk sekiwake kohalt ozekiks, on väga lihtne valem. Kolmel järjestikusel turniiril on vaja saavutada kokku 33 võitu või rohkem,” sõnas Rannikmaa Vikerraadiole.

“Kui Kaido sellega hakkama saab, siis arvatakse ta ilmselt ozekiks. See komisjon võib muidugi vaadata ka muid näitajaid, nagu käitumist, suhtumist ja populaarsust,” lisas Rannikmaa.

“8 võitu ja 7 kaotust eeloleval turniiril säilitab talle sekiwake koha. Tegelikult võib ühe kaotusega ka miinusesse jääda, juhul kui ka teised sekiwake mehed negatiivse poole peale jäävad.”

“Kui Baruto sai Jaapanisse saadetud, oli eesmärk, et ta jõuab kõrgemasse divisjoni. Baruto tõusmine sekiwakeks on selles mõttes väike ime,” kinnitas Rannikmaa. “Ma ise ei oleks sellist tõusu julgenud ennustada. Samas ennustasid jaapanlased juba pärast eestlase esimesi turniire, et ta jõuab ka Yokozunaks.”

Järgmine sumo suurturniir Kyushu-basho toimub 9.-23. novembrini.