28-aastane Harumafuji kindlustas yokozuna tiitli täna lõppenud Aki-basho turniiriga, kus ta võitis kõik 15 matši.

"Sumoajaloos on olnud isegi neli yokozunat korraga. Seega Baruto yokozunaks pürgimist Harumafuji turniirivõit ei mõjuta," rääkis Rannikmaa Delfile.

"Harumafuji, kes tegi profikarjääri debüüdi Barutost kolm aastat varem, on nüüdseks osalenud 70 bashol, eestlane 50-l. Ozekina on Harumafuji võistelnud 22 korda, Baruto 14 korda. Kui neid numbreid vaadata, siis võib öelda, et Baruto kord yokozunaks tõusta peaks tulema 2015. aastal," lausus Rannikmaa.

Teist korda järjest turniirivõiduta lahkunud yokozuna Hakuhod veel kõrgeima tiitlita jäämine ei ohusta, sest ta sai Tokyos 13 võitu ja teise koha. "Kui ta nii jätkab, on kõik korras. Probleem tekiks Hakuho jaoks siis, kui ta saaks alla 8 võidu. Siis soovitataks tal viisakalt karjäär ära lõpetada," kommenteeris Rannikmaa.

Tokyos katkestanud Baruto alustab järgmist novembrikuist turniiri kadoban ozeki staatuses, mis tähendab, et ta peab oma ozeki koha säilitamiseks saama vähemalt 8 võitu. 27-aastane Baruto jääks ozeki tiitlist ilma ka juhul, kui ta järgmisel turniiril ei osaleks.

"Sellist plaani Barutol küll pole," ütles Rannikmaa. "Ta peaks parema jala varba kuu ajaga terveks saama küll. Rääkisin temaga pärast katkestamist. Ja kui juhtub nii, et Baruto saab novembris alla kaheksa võidu, siis tal on võimalus ülejärgmise turniiriga kohe ozekiks tagasi tõusta. Selleks on vaja võita 10 matši."