Noormees sündis 10. veebruaril 1992. aastal Kairos. Ta on kolmekordne juunioride MM-i medalimees, kellel pikkust 189 cm ja kaalu 150 kg.

2008 aastal Rakveres toimunud MM-il võitis Shaalan absoluutkategoorias pronks- ja võistkondlikul turniiril hõbemedali. Möödunud sügisel Varssavis toimunud MM-il sai ta raskekaalus pronksi alistades pronksimatšis meie Mihhail Goidovi.

Jaapanisse saabus Abd El Rahman augusti lõpus. Oma uuele õpilasele kavatseb oyakata Otake anda maadlejanime Osunaarashi (Suur Liivatormi). Kuna noormees on moslem, siis ta sealiha ei söö. Oyakata sõnul on võimalik, et tema ratsiooni lülitatakse kaameli liha.

Tuleva nädalala alguses lendab noormees koju, et oma viisat pikendada. Tagasi Tokyosse naaseb ta oktoobris, et Otake-beyas jätkata koolitust. Profisumo ettevalmistusklassi (maedzumo) astumiseks peaks Osunaarashi teadmised sumost ja jaapani keele oskus vastama kevadeks.

Noor egiptlane ütleb, et ta ei kujuta oma elu ette ilma sumota. Tema iidoliks on Takanohana ning eesmärgiks saada yokozunaks.