Järjekordsel sumoliidu direktorite nõukogu koosolekul otsustati loobuda ka kõigist muudest võiduga kaasnevatest auhindadest, et mitte heita pesapalliskandaali varju heategijatele, partneritele ja sponsoritele, teatab Eesti Sumoliit.

Koos 10 miljoni (umbes 1,4 miljoni krooni) suuruse rahalise preemiaga saab sekitori, kes 15 päeva jooksul kõige rohkem võite kogus, vaid turniirivõitjale kuuluva rändava lipu.

Suurturniiri viimasel päeval 25.juulil jääb turniiri edukaim rikishi ilma järgmistest traditsioonilistest auhindadest ja preemiatest:

- Jaapani peaministri karikas,

- Mongoolia peaministri trofee,

- Tšehhis, Ungaris ja Prantsusmaal valatud sõpruse karikad,

- Aastane Mehhiko õlle varu,

- Aastane Araabia Ühendemiraatides toodetud mootorikütuse varu,

- 72 liitrine vaat saket „Ozeki“,

- 50 000 konserveeritud vutimuna (Aichi prefektuuri kubernerilt ),

- Tonn juur- ja puuvilju, seeni, mune ja liha (Jaapani Põllumajandustootjate Ühingult),

- Rahalised kingitused Jaapani rahvusringhäälingult NHK ja ajalehtedelt Mainichi Daily News ning Tyunichi Shimbun.

Sumojuhtide vabatahtlik väärikatest ja hinnalistest auhindadest loobumine, mille koguväärtust hinnatakse umbes 6 miljonile jeenile (umbes 840 000 krooni), pani kriitiliselt sõna võtma ka yokozuna Hakuho.

Neljateistkümne basho võitja leiab, et sumoliit „keeras vindi üle“. Valge Fööniks tuletab sumojuhtidele meelde, et Imperaatori Karikast unistades valavad rikishid treeningutel palju higi.

Hukka mõistis Hakuho ka NHK pretsedenditu otsuse, loobuda Nagoya-basho otseülekannetest, lisades, et see otsus ei puudata mitte ainult jaapanlasi, sest reportaaže oodatakse kogu maailmas.