“Sumomaadlejatele oli õlu enda vormis hoidmiseks dieedi oluline osa, aga tol ajal ma veel käsitööõlut ei joonud. Pärast tippspordist loobumist olen sellega rohkem tutvust teinud ning praegu ongi lõhna ja maitsega õlu mulle rohkem meeldima hakanud,” muheles Kaido Höövelson. “Biiru OÜ kaudu saame Jaapani rikkalikku joogikultuuri ning maitsemaailma laiemalt tutvustada."

Biiru (jaapani keeles “õlu”) esindab Euroopas mitut Jaapani edumeelsemat väikepruulikoda ning ekspordib täna Jaapani käsitööõlut läbi Eesti mitmele poole Euroopasse – Skandinaaviasse, Prantsusmaale, Itaaliasse, Austriasse, Hollandisse, Taani ja mujale. Eestis tegusteb Biiru kohaliku importöörina ning lisaks Jaapani õlledele toob maale ka Itaaliast Brewfisti pruulikoja õlut ning samuti saket ja teisi Jaapani jooke.

Kaido Höövelsonist saab Biiru osanik politoloogiataustaga Raul Allikivi, Toomas Roolaidi ning Tõnis Lehe kõrval. Ettevõtte igapäevase juhtimisega Kaido Höövelson tegelema ei hakka, kuid on aktiivselt toeks erinevate tegevuste juures, aitab hoida võtmetähtsusega kliendisuhteid ning pakub Jaapani käsitööõlut ka enda Kulina külas asuvas külalistemajas.

Huvilistel on võimalik Barutoga kohtuda ning temalt lisaküsimusi küsida 1. märtsil alates kell 18, populaarses Tallinna käsitööõllebaaris Pudel Baar, kus toimub Jaapani käsitööõllede kraanihaarang ning Biiru ja Valimisvaatluse korraldatud valimispidu “Parteitud öös”.

2. märtsil osaleb Kaido Höövelson Biiru ja Põhjala pruulikoja ühispruulil, kus pannakse hakkama maailma esimene õlu, mille tegemisel on kasutatud Jaapanis toidu maitsestamiseks kasutatavat aonori-merevetikat.