•• Riho Rannikmaa, saabusite just Jaapanist (intervjuu toimus eile õhtul — toim), kus elasite kaasa ka Baruto matšidele. Mitut heitlust vahetult nägite?

Vaatasin hallis kahte Baruto võidumatši — mees oli tõepoolest võimsas hoos. Turniiril saavutatud 12 võitu ja kolm kaotust on supertulemus, sest senine lagi oli tal 11 võitu ning neli kaotust. Naljatades võib öelda, et eesti mustast leivast, mis Barutole viisin, oli kasu. Ema saatis talle minuga kaasa kilekotitäie leiba, lisaks pasteeti ja muud head eestimaist toidukraami, millest Baruto Jaapanis kõvasti puudust tunneb.

•• Mida nii kõva esinemine Barutole tähendab?

Eeskätt tõusu edetabelis. Võib vabalt juhtuda, et järgmist, mais peetavat suurturniiri alustab meie mees juba kõrgliigas, kümne parema hulgas. See tähendab, et Baruto senine 157000-kroonine kuupalk tõuseb paarisaja tuhandeni. Kõrgliigasse tõusmine tähendaks ka seda, et järgmisel basho’l tuleb Barutol kohe alguses hakata maadlema tõeliste tippudega. Praegu sai ta alustada keskmisest klassist maadlejate vastu ning pidi alles lõpus heitlema kõige kõvemate meestega. Aga veel tugevamaks saab ainult siis, kui maadled kogu aeg endasuguste või veel tugevamatega. Baruto pürib igatahes edasi, et jätkata sumokuningate ehk yokozuna’de püüdmist!

•• Eelmine suurturniir läks Barutol aia taha — seitse võitu ja kaheksa kaotust. Kust ta nüüd sellise kindluse võttis?

Eks palju aitas see, et jalg on paranenud. Samuti väärib kiitust Baruto häälestus — enne matše ei saanud temaga rääkida rohkem kui paar sõna, mees oli nii keskendunud. See-eest pärast matše oli Baruto väga jutukas ning heas tujus. Eks ta ole püüdnud alati maksimaalselt häälestuda, kuid alati ei tule kõik ju nii välja, nagu tahad.

Nelja nädala pärast avaldatakse uus edetabel, kust selgub, kui kõrgele tõuseb Baruto profisumo pingereas. Eestlane võib eduka turniiri järel tõusta ka esikümnesse ja pälvida komusubi tiitli.