Võitjad selgitati kolmes vanuseklassis: kadetid (kuni 18a), juuniorid (kuni 21a) ja täiskasvanud (vanusepiiranguteta), teatas Eesti Sumoliit.

Kõige tublimaks osutus võistkonna pesamuna, Saduküla Põhikooli õpilane Kristin Lepp, kes saavutas naiskadettide kergekaalus (kuni 50kg) esikoha, alistades kõik oma vastased (ukrainlanna Tety Protsuyki, ungarlanna Mercéde Dénesi, venelanna Yulia Bekhtereva ja ukrainlanna Anna Shostaki).

Naiskadettide poolraskekaalus (kuni 70kg) saavutas kolmanda koha Tudu Põhikooli õpilane Epp Mäe, kes võitis šveitslannat Debora Emonetit, venelannat Elena Bogatyrevat ja ukrainlannat Viktoria Rogovat. Kaotas ta poolfinaalis hilisemale võitjale, poolatarile Joanna Panekile.

Viiendad kohad saavutasid ehk pidid leppima kaotusega pronksimatšis:

U-18 vanuseklassis:

Rivo Trofimov (kuni 60kg) Põltsamaalt, Madis Jõearu (kuni 80kg) Tallinnast, Age Roos (üle 70kg) Põltsamaalt, Martin Kingumets (kuni 100kg) Rakverest.

U-21 vanuseklassis:

Marta Karpova (kuni 65kg) Narvast, Age Roos (kuni 80kg) ja Siiri Siimar (üle 80kg) Tallinnast.

Täiskasvanute arvestuses jõudis pronksimatšini vaid 2005.a. MM-i hõbe, tartlanna Erge Nugis. Poolfinaalis tuli tal kaotus vastu võtta kahekordselt maailmameistrilt Svetlana Pantelejevalt (Venemaa) ja pronksimatšis ukrainlannalt Nadya Sementsovalt. Võitis Erge inglannat Rebecca Williamsit ja ukrainlannat Marya Maksymenkot.

Lõviosa medaleid kogusid Venemaa ja Ukraina, kus sumo on tunnustatud kontaktsete kahevõitluste baasalana. Kuna paljud kontaktsed kahevõitlused (kreeka-rooma- ja vabamaadlus, judo, poks, tae-kwon-do) on OM-i programmis, siis on nendes riikides sumo finantseerimine võrdsustatud olümpiaaladega. Riiklikul tasandil osutatakse sumole suurt tähelepanu ka Poolas, Ungaris ja Bulgaarias. Et Eesti saavutas kolme vanuseklassi kokkuvõttes (punktiarvestuses: I koht 10p; II koht 7p; III koht 5 p; 5 koht 3p; 7 koht 1p) kuuenda koha (51p) on tubli saavutus. Tahapoole jäid pingereas Gruusia, Saksamaa, Holland, Leedu, Suurbritannia, Tðehhimaa; Soome, Aserbaidžaan, Iisrael, Austria, Prantsusmaa ja Norra. Budapesti EM-il osales 19 riki.

17.-18. novembril 2007.a. toimub juunioride ja täiskasvanute MM Taimaal Chaingmai linnas, 11.-12. oktoobril 2008.a. aga Rakveres.