Gaddi, kes on ühtlasi ka Hollandi sumoliidu president, kinnitusel sai Rannikmaa sellise karistuse, sest oli kolmandate osapooltega suhtlemisel nimetanud ennast Euroopa sumoliidu esindajaks ja kasutanud luba küsimata Euroopa meistrivõistluste nimetust oma võistlustel.

Gaddi sõnul määratakse Rannikmaale veel täiendav karistus, kuid selle langetab Euroopa alaliidu direktorite komitee oma järgmisel koosolekul.

Eesti sumoliidu peasekretär Riho Rannikmaa rääkis Delfi Spordile, et need süüdistused on kõik alusetud.

"Stephen Gaddil ei ole mingeid volitusi selliseid karistusi määrata. Ka sellel direktorite komiteel mitte," rääkis Rannikmaa, tunnistades, et on ennast nimetanud Euroopa sumoliidu esindajaks.

"Ma olen ennast esitlenud Euroopa sumoliidu peasekretäri kohusetäitjana, kelleks on mind oma käskkirjaga määranud alaliidu president Sergei Korobko," lisas Rannikmaa. "Kahjuks on Euroopa sumos suured lahkhelid. On kaks rivaalitsevat gruppi, kes arvavad, et just nende inimesed juhivad Euroopa sumoliitu."

Rannikmaa edastas Delfile ka Korobko kirja, mis saadeti eelmisel kuul Eesti Kultuuriministeeriumile ja Eesti Olümpiakomiteele. Korobko märgib seal, et 2010. aasta 15. oktoobril kinnitati Rannikmaa Euroopa sumoliidu peasekretäri kohusetäitjaks. Samast kirjast selgub ka, et Hollandi sumoliitu juhtiv Gadd, Šveitsi sumoliidu president Francois Wahl ja Bulgaaria sumojuht Petar Stoyanov on üritanud luua alternatiivset Euroopa sumoliidu juhtkonda, mida rahvusvaheline sumoliit ei aktsepteerivat.