Väga suurt Jaapani meedia tähelepanu pälvinud tseremoonial lubas Baruto pühendada järgmise võidu Eestile. Viljar Jaamu sõnul on äärmiselt meeldiv, et Jaapanis ülipopulaarne sportlane on valmis aktiivselt Eesti riigi tutvustamisele kaasa aitama.

Tokyos toimunud Eesti turismiseminar, kus osales üle 20 Jaapani reisikorraldaja, on osa EASi järjekordsest ärimissioonist Jaapanisse. Lisaks turismile tutvustatakse homme Jaapani ekspordi ja väliskaubanduse edendamise instituudis koos Tallinna Sadama ja Transestoniaga Jaapani ettevõtetele ka Eesti logistika ja transiidipotentsiaali. Samuti toimuvad kohtumised mitmete Jaapani juhtivate ettevõtetega, nagu näiteks Toyota, Nissan ja Marubeni kaubanduskoda.

EASi aktiivne tegevus Jaapani suunal on kestnud juba pikemat aega. 2005. aasta juunis sõlmis EAS koostööleppe Jaapani suurima turismifirmaga JTB (Japan Travel Bureau), mis andis EASile võimaluse tutvustada Eestit kui atraktiivset turismisihtkohta läbi JTB müügikanalite. Eelmisel nädalal otsustas EASi nõukogu, et 2007. aastal avatakse Tokios EASi välisesindus.