Eesti sumomaadleja Baruto (197cm, 174kg) võitis viiendal võistluspäeval jaapanlase Dejima (180cm, 158kg) tehnikaga uwatenage (ülekäe heide).

Uwatenage on üks levinumaid sumotehnikaid — ründaja alustab välisest haardest ning heidab vastase maha, vinnates teda terava nurga all, ise vastasest eemale pöörates.

Dejimaga eestlane varem sumoringis kohtunud ei olnud. 32-aastane jaapanlane, kes oli enne tänast saanud Kyushu-bashol sarnaselt Barutole kolm võitu ja ühe kaotuse, oli oma Makuuchi debüüdi teinud 1997. aasta märtsis.

Pärast viit võistluspäeva jätkavad puhaste paberitega Chiyotaikai, Kaio, Kotomitsuki, Asasekiryu ja Asashoryu. Lisaks Barutole on 4 võitu ja 1 kaotuse saanud ka Otsukasa, Tamakasuga, Toyonoshima, Kakuryu, Homasho, Kakizoe, Tochiazuma ja Kotooshu.

Kyushu-basho kuuendal võistluspäeval on 22-aastase Baruto vastaseks Takamisakari (188cm, 137kg), kellega eestlane samuti varem maadelnud ei ole. 30-aastane jaapanlane Takamisakari (kodanikunimega Seiken Kato) sumo debüüt oli alles 1999. aastal, Makuuchi divisjoni pääses ta 2000. aasta juulis. Jaapanlasel on käimasoleval Kyushu-bashol kirjas 3 võitu ja 2 kaotust.

Baruto on uues sumo edetabelis langenud ida Maegashira 1 realt lääne Maegashira 6-le positsioonile. Kokkuvõttes on Baruto langenud 11 kohta ja hoiab nüüd sumo üldpingereas 24. positsiooni.

Baruto matšid Kyushu-bashol:
1. päev: Baruto — Tamanoshima 1:0, tehnika Hatakikomi
2. päev: Baruto — Hokutoriki 1:0, tehnika Yorikiri
3. päev: Baruto — Takekaze 1:0, tehnika Hikiotoshi
4. päev: Baruto — Asasekiryu 0:1, tehnika Yorikiri
5. päev: Baruto — Dejima 1:0, tehnika Uwatenage
6. päev: Baruto — Takamisakari