Sumo edetabelis 20. kohal asuv Baruto alistus täna
ehk otse väljasurumise tehnikaga maailma 13. sumotorile Asasekiryule, kellel on nüüd samuti 4 võitu ja 4 kaotust.

Esmaspäeval ehk turniiri üheksandal võistluspäeval on eestlase vastaseks mongol Kakuryu, kes on Makuuchi divisjoni 24. sumotor.

Baruto oli laupäeval alistanud endast kaks kohta tagapool paikneva mongoli Tokitenku tehnikaga Kotenage.

Kotenage (käsivarrelukuga heide): vastase heitmiseks keerab ründaja oma käe vastase haarava käsivarre ümber, lukustab selle küünarnuki kohalt või lähedalt ning pöördub vastasest eemale. Seda kasutatakse sageli viimase katsena saavutada võitu ringi servale surutuna.

Baruto jäi reedel tehnikaga yorikiri alla 28-aastasele Rohole (195 cm/146 kg). Eestlane on nüüd osseedi rahvusest Rohoga kohtunud kuuel korral ja võitnud vaid korra.

Baruto alistas neljapäeval Wakanosato tehnikaga kainahineri.

Kainahineri (kahekäeline käsivarre mahapööramine): ründaja lukustab kaitsja käe oma mõlema käega, keerab ennast vastasele sisse ning pöörab ta maha.

197 cm pikkune ja 175 kg kaaluv Baruto oli kolmapäeval võitnud jaapanlase Homasho (186 cm/150 kg), alistades oma vastase shitatenage tehnikaga.

Shitatenage (heide käsivarre alt) on üks sagedasemaid sumos kasutatavaid heitetehnikaid. Ründaja pöördub vastasest eemale ning samal ajal tõmbab teda oma sisehaardes olevate kätega otse alla.

Teisipäeval oli Baruto võitnud turniiri kolmandas voorus jaapanlase Tochinonada (186 cm / 160 kg) tehnikaga yorikiri, avades ühtlasi oma võiduarve Nagoyas.

Esmaspäeval kaotas eestlane yorikiriga Goeidole (184 cm/143 kg), avavoorus jäi Baruto tehnikaga oshitaoshi alla jaapanlasele Miyabiyamale (188 cm/183 kg).