TOYP auhinnavõitjad selgusid JCI Estonia iga-aastase juhtimiskonverentsi raames toimunud pidulikul auhinnatseremoonial, mis leidis aset laupäeval, 26. septembril Reval Hotel Olümpias, teatas JCI.

TOYP isikliku täiustumise kategooria auhinna laureaat on Kaido Höövelson, tuntud professionaalse sumomaadleja Barutona.

Küsimuse peale, miks siis üldse on hea sumomaadleja olla, vastab ta: "Ei teagi nii täpselt. Ma lihtsalt armastan sumot, see on mu elu."

Baruto videotervitust saab vaadata siit: http://www.youtube.com/watch?v=vbSTOEDzBME.

Lääne-Virumaal sündinud sportlane on esimene eestlasest professionaalne sumomaadleja Jaapanis. Just tänu tema populaarsusele jõudsid Jaapanist Rakverre esimesed sumo maailmameistrivõistlused väljaspool Jaapanit 2008. aastal EAS on tema tituleerinud Eesti Hea Tahte Saadikuks Jaapanis.

Höövelsoni eest võttis auhinna vastu tema ema Tiina Pudel.

TOYP äri, ettevõtluse ja majanduse kategooria laureaat Sten Tamkivi on kogu oma kiire karjääri jooksul olnud tehnoloogiasaavutuste keskel.

TOYP kultuuri kategooria laureaat Mihkel Kütson on Vanemuise ja Schleswig-Holsteini Landestheateris peadirigendi ametit pidav üks andekamaid noori Eesti dirigente.

Rahvusvahelisel tasandil tunnustab JCI igal aastal kümmet silmapaistvat alla 40-aastast noort kogu maailmast, kes on välja valitud rahvuskodade esitatud kandidaatide hulgast.

1993. aastal sai TOYP maailmaauhinna Eesti Vabariigi peaminister Mart Laar kategoorias “Poliitika, seadusloome ja valitsus” ning 2007.a. aastal pärjati maailma TOYP auhinnaga IT guru Tarvi Martens.

Mujalt on laureaatideks olnud näiteks USA endised presidendid John F. Kennedy ja Bill Clinton, operatsioonisüsteemi Linux looja Linus Torvalds, Jordaania kuninganna Rania Al Abdullah II, Easyjeti asutaja Stelios Haji-Ioannou, rockikuningas Elvis Presley, hokitäht Wayne Gretzky ja paljud teised. Soomes oli 2009. aastal üks TOYP laureaatidest kirjanik Sofi Oksanen.
 
 TOYP hindamiskomisjoni kuuluvad ühiskonnast tuntud ja tunnustatud inimesed nii avalikust kui ka erasektorist.

Tänavuses hindamiskomisjonis on kultuuriminister Laine Jänes, ettevõtja Rainer Nõlvak, ajakirja Direktor peatoimetaja Taivo Paju, KPMG Baltics AS tegevjuht Andris Jegers, EBS Grupi juhatuse esimees Madis Habakuk, ERR raadiouudiste juht Märt Treier, Innovatsiooniaasta 2009 juhatuse liige ja Riigikogu liige Hannes Astok, JCI Estonia TOYP 2008 laureaat Ahti Heinla ning JCI Estonia president Liina Joller.