“Vigastusest olen enda arvates hästi taastunud, sest seekord ei olnud asi ka nii tõsine,” sõnas Baruto Delfile. “Aga siiski, vigastus on vigastus.”

“Eks lõpliku taastumiseni on ikkagi aega vaja. Aga seda puhkust ei ole võimalik põlvele anda,” lisas Baruto. “Reeglid ei luba treeningutelt puududa. Treenerid ütlevad, et trenni tehes paraneb vigastus ka kõige paremini.”

Baruto on vigastusest taastumise ajal vahetanud ka arsti. “Ravi on ikka endine olnud, ainult et arsti olen vahepeal vahetanud. Nõelravi on olnud põhiline ja nüüd tunnen ennast palju paremini. Samas ei tahaks ära sõnuda.”

“Olen kindel, et maadlen eelseisval turniiril. Tuleb lihtsalt põlv korralikult ära teipida,” lisas Baruto. “Peamine on enesekindlus turniiri eel. Suuri eesmärke aga ma turniirile ei pane. Esimene ülesanne on ikkagi teenida rohkem võite kui kaotusi.”

“Annan endast parima ja küll ka siis tulemus tuleb. Kõrgema divisjoni peale hetkel ei mõtle. Kui saan, siis saan. Kui ka seekord tagasi kõrgemasse seltskonda ei pääse, pole ka hullu,” arvas Baruto.

9.-23. septembrini Tokyos toimuval aasta eelviimasel sumo suurturniiril, Aki-bashol, maadleb Eesti vägilane Kaido Höövelson ehk Baruto Juryo divisjoni lääne üheksandal positsioonil, mis tähendab üldpingerea 60. kohta.

Baruto pidi juulis toimunud Nagoya-basho suurturniiri põlvevigastuse tõttu katkestama ja langeski seetõttu Juryo divisjoni.

Veel eelmise aasta septembris, enne vigastusi, oli Baruto sumo edetabelis üldarvestuses 11. positsioonil.