Aki-basho võitis yokozuna Asashoryu, kes lõpetas suurturniiri 13 võidu ja 2 kaotusega. 11 võitu teenisid Ama ja Aminishiki, 10 võiduga lõpetasid seitse sumomaadlejat.

Baruto, kes kukkus teisipäeval Miyabiyama vastu peetud matšis areenilt alla ja kellel avastati põlvesidemete venitus, peab oma ravikulud ise kinni maksma, kirjutab Postimees. “Ravi eest tuleb endal maksta, klubi võib aidata arste leida. Kuna meie talli bossi karjäär lõppes põlvevigastusega, oskab ta head nõu anda,” sõnas Baruto.

Eesti sumomaadleja tunnistas, et hiljutine klubivahetus ei tulnud Aki-basho turniiriks valmistumisele kasuks. “Kolimise tõttu ei saanud ma piisavalt trenni teha. Siit johtubki, et võidunälg oli tugevam kui keha.”

Edetabelis langemist Baruto eriti ei põe. “Suhtun asjasse rahulikult — mis parata! Päris kümmet kohta ma ei kuku, järgmisel turniiril tuleb kaotatu lihtsalt heastada. Kõige tähtsam, et põlv paraneks,” sõnas Baruto, kellel vaatamata vigastusele pikka puhkust oodata ei ole. “Puhkust antakse maadlejale siin vaid siis, kui ta tõesti enam kõndida ei suuda. Sumos on ütlus: teed trenni, saad traumast jagu.”

Eestlane tõusis pärast juulis Nagoya-bashol saadud üheksat võitu edetabelis Maegashira 1 positsioonile, mis tähendab üldpingereas 11. kohta. Käimasoleva Aki-basho turniiri katkestamine tähendab, et arvatavasti langeb Baruto edetabelis umbes kümme kohta.

Käesoleva aasta viimane sumo suurturniir Kyusho-basho toimub novembris.

Baruto matšid Aki-bashol:
1. päev: Baruto — Chiyotaikai 0:1, tehnika oshitaoshi
2. päev: Baruto — Tochinonada 1:0, tehnika yorikiri
3. päev: Baruto — Kyokutenho 1:0, tehnika shitatenage
4. päev: Baruto — Roho 0:1, tehnika kirikaeshi
5: päev: Baruto — Iwakiyama 1:0, tehnika yorikiri
6. päev: Baruto — Tochiazuma 1:0, tehnika hatakikomi
7. päev: Baruto — Asashoryu 0:1, tehnika oshitaoshi
8. päev: Baruto — Hakuho 0:1, tehnika oshidashi
9. päev: Baruto — Ama 0:1, tehnika fumidashi
10. päev: Baruto — Miyabiyama 0:1, tehnika oshitaoshi
11: päev Baruto jättis vigastuse tõttu võistluse pooleli