Gadd saatis käesoleval nädalal avalikkusele kirja, kus teatas, et nende organisatsiooni direktorite komitee otsusega on Eesti sumojuht Riho Rannikmaa kaotanud õiguse esindada Eestit suhtlemisel Euroopa sumoliiduga.

Rannikmaale heidetakse ette, et ta oli kolmandate osapooltega suhtlemisel nimetanud ennast Euroopa sumoliidu esindajaks ja kasutanud luba küsimata Euroopa meistrivõistluste nimetust oma võistlustel.

Rannikmaa saatis neljapäeval Gaddile järelepärimise, kus soovib teada, kes sinna direktorite nõukogusse kuuluvad ja selle otsuse langetasid. Ühtlasi soovib Rannikmaa saada ametlikku protokolli sellest otsusest.

"Nagu te teate, olete just teie Euroopa sumo suurim lõhestaja. Mul on väga kahju, et te olete viinud sumoliidu administratiivsed probleemid isiklikule tasandile," kirjutas Rannikmaa Gaddile.

"Ma loodan, et mõistate, et teie saadetud kirjal võivad olla väga tõsised juriidilised tagajärjed. Kuna te olete püüdnud mind meedias mustata, pean ma enda kaitsmiseks tarvitusele võtma teatavad abinõud," märkis Rannikmaa.

Eesti sumojuhi sõnul annab ta Gaddile nädalapäevad aega, et tüliküsimusele rahumeelne lahendus leida. Vastasel juhul võib tüli kohtusse jõuda.

Rannikmaa teatel korraldas Gadd eelmisel sügisel koos oma lähimate võitluskaaslastega fiktiivse koosoleku, kus valiti sumoliidu presidendiks bulgaarlane Petar Stojanov, kes on hetkel palgamõrvade organiseerimise eest vanglas. Maailma sumoliit bulgaarlast presidendina ei tunnusta ja peab Euroopa alaliidu presidendiks endiselt ukrainlast Sergei Korobkot, kellel on aga sumoliidus samuti palju vastaseid.

Rannikmaa sõnul on Euroopa sumos hetkel väga segased ajad. "Loodetavasti saabub selgus mai alguses toimuval kongressil."