Kyushu-basho kolmeteistkümnendal võistluspäeval oli Baruto (197cm, 174kg) vastamisi Tamakasugaga (182cm, 156kg) ja eestlane võitis tehnikaga
(otse väljasurumine).

Yorikiri on üks sumos kõige sagedamini kasutatavaid võidutehnikaid, mille korral võistlejad on võtnud üksteist haardesse ning ründaja surub vastast, nii et see taganeb ja ringist välja astub. Samal ajal hoiab ründaja vastase mawashi’t pidevalt haardes.

34-aastasel jaapanlasel Tamakasugal (kodanikunimega Ryoji Matsumoto) oli käimasoleval turniiril enne tänast kirjas 9 võitu ja 3 kaotust. Käesoleva aasta juuliturniiril oli Baruto Tamakasugat Komatasukui tehnikaga võitnud.

Kolmeteistkümne võistluspäeva järel juhib Kyushu-bashot täiseduga jätkav Asashoryu. 11 võiduga on teisel kohal Homasho, 10 võiduga kolmas Kaio. Baruto jagab 9 võiduga 4.-10. kohta — nelja kaotusega jätkavad lisaks Barutole ka Chiyotaikai, Tochiazuma, Tamakasuga, Takamisakari, Dejima ja Kotooshu.

Kyushu-basho eelviimasel võistluspäeval läheb Baruto vastamisi Kotoshogikuga (178cm, 151kg). 22-aastane jaapanlane tegi profisumo debüüdi 2002. aasta jaanuaris ja pääses Makuuchi divisjoni eelmise aasta jaanuaris. Käesoleva aasta juuliturniiril suutis Baruto Kotoshogiku Hikiotoshi tehnikaga võita. Käimasoleval turniiril on jaapanlasel kirjas 8 võitu ja 5 kaotust. Edetabelis on Kotoshogiku päralt ida Maegashira 2 koht.

Baruto on uues sumo edetabelis langenud ida Maegashira 1 realt lääne Maegashira 6-le positsioonile. Kokkuvõttes on Baruto langenud 11 kohta ja hoiab nüüd sumo üldpingereas 24. positsiooni.

Baruto matšid Kyushu-bashol:
1. päev: Baruto — Tamanoshima 1:0, tehnika Hatakikomi
2. päev: Baruto — Hokutoriki 1:0, tehnika Yorikiri
3. päev: Baruto — Takekaze 1:0, tehnika Hikiotoshi
4. päev: Baruto — Asasekiryu 0:1, tehnika Yorikiri
5. päev: Baruto — Dejima 1:0, tehnika Uwatenage
6. päev: Baruto — Takamisakari 1:0, tehnika Yoritaoshi
7. päev: Baruto — Kitazakura 1:0, tehnika Yorikiri
8. päev: Baruto — Toyonoshima 1:0, tehnika Uwatenage
9. päev: Baruto — Kakizoe 1:0, tehnika Oshidashi
10. päev: Baruto — Homasho 0:1, tehnika Yorikiri
11. päev: Baruto — Roho 0:1, tehnika Uwatedashinage
12. päev: Baruto — Aminishiki 0:1, tehnika Okuridashi
13. päev: Baruto — Tamakasuga 1:0, tehnika Yorikiri
14. päev: Baruto — Kotoshogiku