Kuigi põhiturniiril jäi mullune tipptulemus ületamata, püsitati 50-eurose osalustasuga No Limit Holdem rahvaturniiril juba kuuendat aastat järjest uus mängijate arvu rekord. Oma võimeid ning oskusi käis testimas koguni 681 pokkerisõpra.

"Rahvaturniiri erakordne populaarsus tõestab turniiripokkeri laia levikut sportliku ning seltskondliku mõttemänguna. Kuigi pokkeriproffide osakaal on võrreldes eelmiste aastatega mõnevõrra kahanenud, osales lõppenud meistrivõistlustel palju tugevatasemelisi harrastajaid ning keskmine tase oli kõrge," tõdes ETPF-i juhatuse liige Tanel Reisi.

Reisi sõnul liigitub turniiripokker Eestis küll hasartmängude kategooriasse, kuid on olemuselt klassikalistest kasiinomängudest täiesti erinev. "Turniiripokkeris seisneb kasiino roll küll kaartide jagamises ning seadusliku mängukeskkonna tagamises, kuid omavahel võistlevad ikkagi vaid mängijad. Ainuüksi asjaolu, et meistrisõrmused läksid ka sel aastal pea eranditult kogenud tegijatele, annab selget tõestust, et kuigi ka turniiripokkeris sisaldub teatav õnnefaktor, pole sel pikemas perspektiivis määravat tähtsust," täpsustas Reisi.

Meistrivõistluste raames viidi läbi 11 turniiri enimlevinud mänguformaatides. Üldarvestuse parimaks mängijaks krooniti All-Linna pokkeriklubi esindav Aleksandr Arutjunov, kes võitis sama tiitli ka kolm aastat tagasi. Talle järgnesid Revo Kink ning Kaido Koorits, parimaks naismängijaks tunnistati aga sarnaselt eelmisele aastale Kairit Leibold. Kõik neli teenisid lisaauhinnaks 500-eurose Triobet Superweekend turniiripileti.

Mitteametlikus klubide arvestuses kaitses tiitlit PokerNews, kellele järgnesid peakonkurendid All-Linn ning Wismari. Väiksematest klubidest tegid tubli etteaste esikolmikule järgnenud Olympicu ning Nemesise pokkeriklubi mängijad.

Eesti meistrivõistlustel toimunut edastati Delfi TV teleülekannetes, live-blogina portaalis PokerNews.ee ning sotsiaalmeedia vahendusel. Iga-aastase Eesti pokkeri tippsündmuse võtab kokku 26. aprillil kell 19:00 TV6-s linastuv 30-minutiline telesaade, mis talletab festivali tähtsamad hetked, üldise melu ning intervjuud erinevate osalejatega.