Swissôtelis juunikuus toimuva võistluse korraldaja, maailma suurima pokkerisaidi PokerStars regioonijuhi Tomas Larssoni sõnul on tänavusel Baltic Festivalil kõik eeldused minna ajalukku nii kõrgetasemelisima kui suurima võistlusena terves regioonis.

"Möödunud sügisel Tallinnas toimunud esimene PokerStars Baltic Festival oli nii korralduse kui võistlejate poolest maailmatasemel ning see võeti ka rahvusvahelisel pokkeriareenil väga hästi vastu," ütles Larsson.

Tema sõnul kogunes mulluse ligi 17 000-kroonise osalustasuga Baltic Festivali auhinnafondiks rekordilised 4,5 miljonit krooni.

"Tänavuse võistluse osalustasu saab olema aga 1500 eurot ehk ligi 24 000 krooni, mis pakub huvi ka suurematele maailma pokkeritähtedele ja loob selged eeldused veelgi võimsamaks turniiriks," lisas ta.

"Kui mullu sõitsid Tallinna võistlema teiste nimekate profimängijate hulgas ka näiteks toonane pokkeri maailmameister Peter Eastgate, legendaarne kaardihai Tony G ning sporditähed eesotsas Rootsi hokistaari Mats Sundiniga, siis suuri nimesid on oodata ka tänavu," lubas Larsson.

2009. aasta sügisel toimunud esimene PokerStars Baltic Festival tõi Tallinnasse 4,5 miljoni krooni nimel võistlema 307 mängijat 24-st riigist, neist 49 Eestist.

Suurturniiri võitis inglane Thomas Partridge, kes teenis sellega 1,2 miljonit krooni auhinnaraha. Teiseks tuli tema kaasmaalane James Keys, kes lahkus 750 000 Eesti krooni võrra rikkamana.

Kohalike mängijate parimaks tulemuseks jäi Peeter Grünthali 12. koht, mis tõi üle 70 000-kroonise auhinnaraha.

PokerStarsi ja Olympic Entertainment Groupi koostöös korraldatav PokerStars Baltic Festival 2010 toimub Swissôteli konverentsikeskuses 16.-19. juunil.

Paralleelselt põhiturniiriga toimuvad jooksvalt rahamängud ja ühelauaturniirid ning mitmed kõrvalturniirid, mille täpne ajakava avaldatakse lähiajal.

Enne võistlust peetakse internetis hulgaliselt satelliitturniire, läbi mille saavad mängijad võimaluse võistlusele kvalifitseeruda oluliselt soodsamalt või isegi tasuta.