33-aastane soomlane on mai lõpus alanud
World Series of Poker
(WSOP) nimelisel MM-turniirisarjal osalenudki neljal võistlusel, mille osavõtutasud on kõigil olnud 10 000 dollarit. Seega on Wahlbeck investeerinud kokku ligi 450 000 krooni, ent teeninud auhinnarahadena peaaegu 10 miljonit krooni. See

tulemus paneb ta hetkel John Brock Parkeri ja pokkerikuulsuse Phil Ivey ees WSOP aasta mängija edetabelis esimesele positsioonile.

Nüüd Soomele esimese pokkeri MMi käevõru toonud Ville Wahlbecki karjäär rahvusvahelistel pokkeriturniiridel sai alguse aga 2004. aastal Tallinnas, kui ta teenis Reval Park Hotel&Casinos korraldatud Baltimaade pokkeri meistrivõistlustel esikoha. Hiljem on ta edukas olnud suurturniiridel mitmel pool maailmas.

Wahlbeck alustas tänavust WSOPd 7 Card Stud turniiriga, kus suutis tulla kolmandaks ja teenida ligi 1,7 miljonit krooni auhinnaraha. Juba päev hiljem osales ta erinevate pokkerivariatsioonidega turniiril ning suutis just seal võtta ihaldatud MM-tiitli ja teenida võidu eest 5,5 miljonit krooni, alistades lõpuheitluses David Chiu, kellel jäi Wahlbecki tõttu saamata oma kõigi aegade viies käevõru.

Aasta mängija tiitel kannustas aga Wahlbecki võistlusseeriat jätkama ning järgmisel päeval istus ta taas turniirilauas, kui võisteldi Omaha Hi-Lo mängutüübis - 13. koht ja teenistuseks ligi 350 000 krooni. Võiduseeria jätkus mõned päevad hiljem No Limit 2-7 Draw Lowball turniiril. Seekord tuli Ville Wahlbeckil alla vanduda ameeriklasele Nick Schulmanile, ent võtta siiski magus hõbemedalikoht ja ligi 2 miljonit krooni auhinnaraha.