Tänaseks live-turniiridega enam kui 6,3 miljonit eurot auhinnaraha teeninud Trickett pole vaatamata edukale pokkerikarjäärile varem esikohta tuntud suurturniiridelt võitnud.

Finaallauda liidrina alustanud inglane kaotas võistluspäeva alguses suure osa oma žetoonikuhjast ning langes väikseima punktisummaga mängijaks. Oskusliku mänguga suutis Trickett nelja hulka jõuda aga jällegi suuruselt teise skooriga, pärast mida õnnestus tal turniirilt eemaldada WSOP tiitliomanik Oleksii Kovalchuk ning võita lõpuduellis ka kogenud Salman Behbehani.

Esikoha eest teenis Trickett auhinnarahana miljon eurot, kasvatades oma 2011. aasta võidud üle 3,3 miljoni euro. Teise koha saavutanud ameeriklane Behbehani teenis 600 000 ja kolmandaks jäänud ukrainlane Kovalchuk 379 760 eurot auhinnaraha.

8500-eurose osalustasuga mainekat võistlust alustas 579 mängijat. Sarnaselt pokkeri MMi põhiturniirile peeti enne finaallauaga jätkamist mõnekuuline paus, mille jooksul oli mängijatel võimalik õppida oma oponente paremini tundma.