Viis ja pool tundi väldanud 55-eurose osalustasuga pokkeriturniir kulmineerus põneva esikohaduelliga, kus kohtusid hinnatud turniirimängija Heiki Laja ning Marko „BlackNaxer“ Keskel, kellele kuulub Eesti üks aegade suurimatest netipokkeri võitudest. Live-pokkeri Eesti meistrivõistlustel on Keskel võitnud ühe tiitli, Laja aga jäänud korra teiseks.

Üsna võrdsel seisul toimunud otsustavas jaotuses panid vastased oma allesjäänud punktid mängu pärast lauas avatud poti soldatit, risti emandat ja poti emandat. Esimesena panustanud Keskeli käsi - poti seitse, risti kuus, poti neli ja ruutu viis – osutus blufiks ning kuigi ka Laja ei tabanud floppi perfektselt, domineeris tema poti kaheksa, risti neli, ärtu äss ja poti äss vastase üle selgelt, jättes Keskelile vaid 0,61%-lise võidušansi. Turnil avatud ärtu emand purustas sellegi ähmase võimaluse ning ebaolulise riverina avanes risti kolm.

„Raske öelda, mis tekitas parema tunde – kas esimene netipokkeri meistritiitel või asjaolu, et see tuli just Keskeli vastu,“ filosofeeris Laja, kelle hinnangul on „BlackNaxer“ hoogu sisse saades üsna tüütu vastane. „Minu stäkk oli algusest peale korralik ning võimaldas vastaseid edukalt ahistada. Heads-up’i alustasin küll tagaajajana, kuid suutsin 1:3 kaotusseisu üsna kiirelt võiduks vormistada.“

Eesti meistritiitliga kaasnes 936 eurot auhinnaraha. Teiseks tulnud Keskel teenis 515 ning kolmanda koha saavutanud Heiki „saakal“ Jaasma 351 eurot. Kuuendana lõpetanud Indrek Raudkar tõusis aga uueks liidriks meistrivõistluste üldarvestuses, edestades Laur Siboldit üheksa punktiga.

Selleaastastel netipokkeri Eesti meistrivõistlustel jääb mängida veel kaks turniiri. Täna õhtul kell 19:00 algab PokerStarsis 55-eurose osalustasuga viiest erinevast pokkerimängust (Texas Holdem, Omaha Hi-Lo, Razz, 7-Card Stud ja 7-Card Stud Hi-Lo) koosnev Limit H.O.R.S.E. Pühapäevani vältavad meistrivõistlused toimuvad Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni ning Eestis litsentseeritud pokkeritubade Triobeti, Pafi ja PokerStarsi koostöös.