Esmakordselt on tiitlivõistlusena kavas ka üks osalustasuvaba turniir, millele korraldajad loodavad rekordilist osalejate arvu. "Kui enamustel spordialadel võitlevad tiitli eest mõnikümmend või paremal juhul mõnisada sportlast, siis on reaalne, et OPEMi avaturniirist saab suurima osavõtjate arvuga tiitlivõistlus Eesti spordimaastikul," rõhutas ETPFi president Marek Reinaas võimalust turniiripokkerit paremini avalikkusele tutvustada.

ETPFi juhatuse liikme Imre Leiboldi sõnul on turniiride kava aasta varasemaga võrreldes veidi lihtsam. "Vähendasime keerulisi formaate ning kõigi turniiride osalustasud peaksid olema tiitlipretendentidele jõukohased, mistõttu loodame turniiridel näha rohkem osalejaid," selgitas Leibold. Sarnaselt eelmisele aastale saab iga turniiri võitja tiitli, diplomi ja rahalise auhinna, millele lisandub ka pääse järgmise aasta Eesti live-meistrivõistluste samatüübilisele turniirile. "Tasub ka pokkeritubade enda pakkumisi jälgida, sest lisaauhindu nii tiitlivõistlustele kui satelliitidele on lubatud üksjagu," kinnitas Leibold.

Turniirid toimuvad vaheldumisi kolmes pokkeritoas - PAFis, PokerStarsis ja Triobetis. "Senikaua, kui raise-nupp töötab, pole mul vahet, millises toas mängida," muigas eelmise aasta põhiturniiri võitu kaitsma asuv Janar Kiivramees ning kinnitas, et tal on sel korral kindel plaan ajalugu teha. "Vormi ajastamist ei alahinda ükski tippsportlane - nii olen ka mina kuude viisi karmat kogunud, et novembris tippvormis olla," lisas Kiivramees.

"Minu sügava veendumuse järgi on tegemist kõige tasakaalukama lahendusega, mis annab võimaluse mõnda tiitlit püüda ka neile, kes vaid ühes pokkeritoas mängivad," selgitas ka ETPFi president, kelle sõnul ei tohiks edetabelivõitu jahtivatel tippmängijatel tubadevahetusega tänasel päeval probleeme olla. "Liiatigi peaks lisamotivatsiooniks sobima edetabeli võitjat ootav täispakett järgmise aasta live-meistrivõistlustele," lisas Reinaas. Edetabeli kuuele paremale on ETPF välja pannud kokku ligi 2000 euro väärtuses pileteid EMV2013 turniiridele. Edetabeli arvestust peetakse vaid nende ETPF liikmete vahel, kes enne 31. oktoobrit registreerivad end nõuetekohaselt oma liikmesklubi kaudu.

Eesti Turniiripokkeri Föderatsioon asutati 2010. aasta märtsis ning võeti samal aastal ka Rahvusvahelise Pokkeriföderatsiooni (IPF) liikmeks. ETPFi kuulub kokku kaheksa pokkeriklubi All-linn, Insomnia, Nemesis, PokerNews, Pokkerikool, PokkeriProd, Pärnu, Olympic, Viljandi Mõttemängude klubi ja Wismari.