Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni (ETPF) ja Triobeti pokkeritoa koostöös läbiviidavast võistlusest, millel osalemine oli kõigile tasuta, võttis osa 806 mängijat. Läbi internetis mängitud kahe esimese ringi kvalifitseerus finaalturniirile kümme parimat, kellest tuntuim, 2011. aasta online-pokkeri Eesti meistrivõistluste üldarvestuse edukaim mängija Herli Olop, ei suutnud paraku enamat viiendast kohast.

Suurema osa finaalturniirist hoidis liidriohje osalejatest vanim, 44-aastane Aldur Jaroševitš. Heads-up mängu alustas ta Kristo Kenderi vastu küll umbes 1:2 kaotusseisust, kuid pärast edukat vastase blufi püüdmist suutis Jaroševitš punktiseisu võrdsustada ning saavutas enne viimast jaotust väikese eduseisu.

Otsustavas jaotuses panustasid mängijad kõik allesjäänud punktid pärast lauas avatud soldatit, kuute, seitset ja kahte. Kender näitas kuute ja seitset, kuid Jaroševitš tema suureks meelehärmiks soldatit ja kahte, mis jättis Kenderile vaid napi üheksaprotsendilise võiduvõimaluse. Riveril avatud kümme midagi ei muutunud.

„Ma haarasin tasuta mänguvõimalusest koheselt kinni,“ ütles õnnelik võitja, kes osales hoolimata enam kui viieaastasest mängukogemusest turniiripokkeri Eesti meistrivõistlustel esmakordselt. „806 mängijaga turniiri võitmiseks tuli läbida tihe sõel ning kordagi vääratada ei saanud. Õnneks pidasid paremad kaardid otsustavates jaotustes vastu ning olen saavutatu üle väga rõõmus.“

Freerolli tšempioniks tulnud Aldur Jaroševitš teenis auhinnaks 2012. aasta Eesti meistri käevõru ETPFilt ning ning 300 eurot maksva pääsme Eesti meistrivõistluste põhiturniirile Triobeti pokkeritoalt. Triobet autasustas ka teisi finaliste, andes kohtadele teisest viiendani 110-eurose Eesti meistrivõistluste põhiturniiri online-finaali pileti ning kuuendale kuni kümnendale kohale 55 eurot maksva online-turniiripileti.

Turniiripokkeri Eesti meistrivõistlused jätkuvad 27. veebruaril Reval Park Hotel Casinos mängitava tšempionite turniiriga, kuhu on kutsutud osalema eranditult vaid eelnevatel aastatel Eesti meistriks tulnud mängijad.

Eesti Turniiripokkeri Föderatsioon asutati 2010. aasta märtsis ning võeti samal aastal ka Rahvusvahelise Pokkeriföderatsiooni (IPF) liikmeks. ETPFi kuulub kümme pokkeriklubi: All-linn, Insomnia, Nemesis, Olympic, PokerNews, Pokkerikool, PokkeriProd, Pärnu, Wismari ja Viljandi Mõttemängude klubi, kes ühendavad üle 200 aktiivse mängija. ETPFi tegevust toetavad Eestis litsentseeritud pokkeritoad PokerStars, Triobet ja Paf.