70-eurose sisseostuga No Limit Holdem turboturniiri avapäev viidi läbi kolmes voorus, mis kõik vältasid umbes viis ja pool tundi. Eelvoorude 117 parimat pääsesid jätkama laupäev õhtul toimunud finaalis, kus jõuti lahenduseni kõigest seitsme tunniga.

Riskide maandamiseks sõlmisid kolme parima sekka jõudnud Esula, Teet Paulus ning Tanel Taal kokkuleppe, mis tagas igaühele vähemalt 4000-eurose auhinnaraha. Samas järjestuses hiljem ka lõpetati, tšempioniks tulnud Esula teenis lisaks 660 eurot ning ihaldatud meistritiitli.

Esikolmikule järgnes Jõhvi pokkerimängija Mihhail Praulinš (2400 eurot), kes oli parim online-kvalifitseerujate vahelisel „Viimase Vastupidaja“ võistlusel ning sai tänu sellele tasuta pileti EMV põhiturniirile. Parimate sekka jõudis mitmeid nimekaid mängijaid, kellest tituleerituim seitsmendana lõpetanud kolmekordne Eesti pokkerimeister Meelis Vist. Rahvaturniiri auhinnafond oli 32 274 eurot, mis jagunes 71 parima vahel.

„Kuigi osalejate arv jäi mullusele alla, oli auhinnafond läbi aegade suurim,“ kinnitas tiitlivõistlusi korraldava Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni (ETPF) juhatuse liige Tanel Reisi. „Suhteliselt madala sisseostuga rahvaturniir täitis täielikult oma eesmärgi, võimaldades püüda Eesti meistritiitlit igal tasemel pokkerihuvilistel. Kuna võistluse struktuur oli ülikiire, puudus elukutselistel mängijatel tavapärane eelis ning etteotsa jõudsid peamiselt hobimängijaid,“ lisas Reisi.

Käimasolevad, arvult 16-ndad Eesti meistrivõistlused jätkuvad pühapäeval kell 12:00 Olympic Park kasiinos alanud festivali tähtsaima, 350-eurose osalustasuga No Limit Holdem põhiturniiriga. Võistlus kestab kolm päeva ning avapäeva esimese nelja mängutaseme jooksul on lubatud ka hiline registreerimine. Põhiturniiri teine päev viiakse läbi järgmisel reedel, võitja selgub aga 27. aprillil toimuvas finaalis.