Põhiturniir vältas kolm päeva ning sellest võttis osa 258 mängijat, mis on EMV rekord läbi aegade. Finaali liidritena alustanud Argo ning 2015. aastal sama turniiri võitnud Kaupo Tenno jäid ette kuni lõpuni, kusjuures Alaväli suurendas oma eduseisu pidevalt. Esikohaduell algas esimese 4:1 juhtimisel ning jõudis lõpuni vähem kui tunniga.

„Võit ei tulnud kergelt, sest eranditult kõik finaalivastased olid tugevad mängijad,“ tunnustas värske Eesti meister ning lubas suurvõidu oma perekonnale pühendada. Argo vend Jargo Alaväli on samuti elukutseline pokkerimängija ning kuulub Eesti turniirimängijate eliiti.

Tenno teenis teise koha eest 11 450 eurot, kolmanda koha saavutanud Toomas Hunt lahkus aga 8600 euroga. Neile järgnesid Maksim Petrov, Taavi Allsalu, edukaima online-kvalifitseerujana Betsafe’ilt 2000-eurose lisaauhinna võitnud Ott Jaakson, avapäeva liider Silver Simulask ning Tanel Raud. Ainsa õrnemast soost mängijana finaali jõudnud Christel Haller andis küll meestele kõva lahingu, kuid pidi leppima üheksanda kohaga.

Laupäeval selgusid ka Eesti pokkerimeistrid paarismängus. 40 kaheliikmelise võistkonna seas olid parimad sel turniiril juba neljandat aastat järjest väga tugevalt esinenud Gert Laanemets ja Ave Lepik, kes saavutasid 2016. aastal neljanda ning kahel eelmisel aastal kolmanda koha. 2303 eurot teeninud võitjapaarile järgnesid Jaanus Veste/Karol Ottis ning Rasmus Toompere/Ragnar Toompere.

Meistrivõistluste üldarvestuses osutus parimaks Andres Abakanov Pärnu pokkeriklubist, kes võitis No Limit Omaha Hi-Lo turniiri ning jagas No Limit Holdem heads-up’is kolmandat kohta. Talle järgnesid eraisikust liige Uku Valner ning Wismari pokkeriklubi esindaja Meelis Vist. ETPF premeeris üldränkingu kolme parimat föderatsiooni kuuluvat mängijat karikate ning turniiripiletitega ühtekokku 1500 euro väärtuses. Klubide arvestuses oli parim Wismari.

„Tänavused Eesti meistrivõistlused õnnestusid hästi ning ka sel aastal ei jäänud sündimata uued rekordid,“ jäi ETPF-i juhatuse liige Tanel Reisi toimunuga rahule. „Iseäranis hea meel oli näha laudades neid kümneid või isegi sadu pokkerisõpru, kes võib-olla tavaturniiridel enam kuigi sageli ei osalegi, kuid tiitlivõistlusteks alati kohale tulevad. Suur aplaus nii osalejatele kui ka kõikidele töötajatele, kes festivali õnnestumiseks oma panuse andsid!“ lõpetas Reisi.