Kaheksakordne pokkeri maailmameister ja üks enimteeninud pokkerimängijaid Phil Ivey on astunud sõtta Full Tildi vastu, mille profimeeskonna esinumber on ta olnud juba aastaid.

Facebookis ja kodulehel tehtud avalduses süüdistab Ivey pokkerituba, sest ettevõte pole USA mängijatele tagastanud nende kontodel olnud vahendeid. Kuna mitmed mängijad ei saa seetõttu eile Las Vegases alanud pokkeri MMi (WSOP) turniiridest osa võtta, ei soovi seda teha ka Ivey.

Tegemist on Phil Ivey esimese avaliku sõnavõtuga Full Tildi kohta pärast online-pokkeri “musta reedet”, mille tagajärjel oli pokkerisait kohustatud USA turult lahkuma. Kuigi paljud mängijad eeldasid algselt, et tegemist on võltsavaldusega, kinnitas seda hiljem ka Ivey mänedžer. Ivey ei mänginud eile ka WSOP esimesel päeval, kus toimusid 25 000-dollarilise osalustasuga Heads-Up meistrivõistlused.

“Aastaid olen uhkusega end pokkerimängijaks pidanud. See suurepärane spordiala on viinud mind kohtadesse, kuhu minekust ma varem vaid unistada võisin, ning mind on saatnud sel alal suur edu. Mul on väga kahju, aga just seetõttu usun, et olen sunnitud järgneva avalduse tegema,” selgitas Ivey pöördumise tagamaid.

“Olen sügavalt pettunud ja mul on piinlik, et Full Tildi mängijatele pole tagastatud raha, mis neile võlgu ollakse. Sama palju tunnen piinlikust selle üle, et seetõttu ei saa paljud mängijad osaleda turniiridel ning on kannatanud majanduslikku kahju.

Ma ei mängi pokkeri maailmameistrivõistlustel, kuna leian, et pole aus osaleda, kui teised seda teha ei saa. Teen kõik, mida suudan, et leida sellele probleemile lahendus nii kiiresti kui võimalik.

Minu nimi ja maine on teiste tegematajätmiste ja otsustamatuse tõttu mutta tiritud ning kõigi pokkerimängijate nimel pole ma enam nõus vaikima. Olen tasaarvestamata mängijakontode tõttu esitanud Tiltware’i vastu elektroonilise kohtusüüdistuse. Usun, et avalikkus kujutab ette, et tegemist ei olnud minu jaoks lihtsa otsusega.

Ma ei ole mingi hinna eest nõus leppima sellega, et mängijate vahendeid pole tagastatud ning olen vihane selle peale, et inimesi, kes mind on kogu mu karjääri vältel toetanud, koheldaks sedavõrd viletsalt.

Sügavalt loodan, et see avaldus innustab neid, kelle võimuses on koheselt nendele probleemidele lahenduse otsimine. Kinnitan, et kuni nii USA kui teiste riikide mängijate turvalisuse tagamisel pole lahenduseni jõutud, pühendan – nii nagu viimased kuus nädalat - kogu oma aja ja jõupingutused leidmaks lahenduse neile, kellele on see ääretult aeglane tagasimaksete protsess kahju teinud,” kirjutas Ivey oma avalduses.