Tugevatasemelisel 110-eurose sisseostuga No Limit Holdem turniiril 23 vastast alistanud Orav tunnistas, et on mänginud pokkerit küll juba viis aastat, kuid vanusest tingituna pole saanud seda kunagi raha peale teha. „Nii oligi tegemist minu esimese tõelise live-turniiriga,“ tunnistas tšempion.

„Pärast sünnipäeva avasin Triobeti pokkeritoas konto ning osalesin uutele mängijatele mõeldud tasuta turniiril, kus sain 20. koha eest viis eurot. Sellega mängisin omakorda Viljandi meistrivõistluste satelliitturniiril, mille suutsin võita,“ kirjeldas Orav oma teekonda suurturniirile.

Üheksa ja pool tundi kestnud tiitlivõistlused kulmineerusid vähem kui kümne jaotust väldanud esikohaduelliga, kus Orav alistas kaaslinlase Marek Käsnapuu.

Otsustavas jaotuses panid mehed oma allesjäänud punktid mängu pärast lauas avatud risti mastist kuningat ja kümmet ning poti mastist üheksat. Orav näitas kuningat ja seitset, kogenud Käsnapuu seevastu risti mastist ässa ning kaheksat. Viimased kaks ühist mängukaarti seisu ei muutnud.

Viljandi meistritiitliga kaasnes 960 eurot auhinnaraha, Käsnapuu saagiks jäi 600 eurot. Kolmanda koha saavutas Orava treeningukaaslane ning mullune SNG-mänguformaadi Eesti meister Toomas Hunt, kes lahkus 480 euroga.

„Tema oligi ainus sõber sel turniiril, teisi ma ei tundnud. Toomas on hea naljamees ning mul polnud selle vastu midagi, et ta palju rääkis ja mind turniiri ajal verbaalselt töötles. Oligi, mida talle tõestada,“ muigas Orav.

Viljandi pokkerimängijad jätsid meistritiitli koju ka eelmisel aastal. Toona tituleeriti võitjaks 21-aastane Andre Lätte.