„Tähtsamatel Las Vegases toimuvatel festivalidel peibutavad mängijaid hiigelsuured auhinnafondid, mis meelitavad lisaks tipptegijatele kohale ka suure hulga amatööre,“ selgitas Aasmaa, kelle hinnangul on Eestis toimuvate suurturniiride mängutase Las Vegase omadest selgelt üle.

Tema väitel peitub peamine põhjus mängijatüüpide erinevuses. „USA-s on pokker laialt levinud seeniorite seas, kelle mängustiil on valdavalt passiivne ning kergelt loetav. Kuna Eestis on aga tegemist võrdlemisi uue mänguga, moodustavad enamuse suurturniiridel osalejatest noored, agressiivsed ning võidujanulised mängijad,“ väitis Aasmaa.

Samas ei taha Aasmaa kaugeltki väita, et just USA oleks parim paik pokkeri mängimiseks. „Kui Eestis võid pärast edukat turniiri kogu auhinnaraha taskusse panna, siis USA-s ootab välismängijad 30%-line maksukohustus kõikidelt üle 5000-dollarilistelt võitudelt,“ tõdes Aasmaa.

Suuresti just maksude tõttu ei leia tuhanded profimängijad üle maailma põhjust aasta tähtsaimale pokkerisündmusele sõita ning see viib alla ka keskmise mängutaseme. „Eesti paremik eelistab pigem kohalikke ning mujal Euroopas toimuvaid turniire. MM-ile tasub sõita nendel, keda veetleb Las Vegas tervikuna,“ lisas OlyBeti esindusmängija.

„Näiteks toimuvad WSOP kõrval teised, pisut väiksema osalustasuga pokkerifestivalid. Klubides möllutavad inimesi maailmakuulsad DJ-d, võimalus on osta üliodavaid riideid, puhata soodsalt luksushotellides ning nautida gurmee-elamusi tipptasemel restoranides,“ loetles Aasmaa põhjuseid, mis motiveerivad teda juba neljandat aastat järjest pokkeri MM-il osalema. „Lisaks meeldib mulle sealne kliima. Sooja on kuni 45 kraadi ning kolme aasta jooksul olen kogenud vaid ühel korral kerget seenevihma,“ kiitis Aasmaa.

Olybeti profimängija lööb sel aastal kaasa 1500-dollariliste sisseostudega No Limit Holdem Monster Stack ning No Limit Holdem Extended Play turniiridel, mis algavad vastavalt 12. ja 20. juunil. Mõlemad turniirid on sügava struktuuriga ning rahvarohked – näiteks esimesel neist osales eelmisel aastal koguni 7 862 mängijat.

Aasmaa asub enam kui 375 tuhande eurose turniiriteenistusega Eesti live-mängijate edetabelis läbi aegade neljandal kohal ning on jõudnud ka pokkeri MM-il auhinnalisele kohale. „Tõsi, ühtegi täistabamust pole veel tulnud. Sel aastal jääksin rahule vähemalt viiekohalise auhinnarahaga ning pole vahet, kas see tuleb WSOP-lt või mõnelt väiksemalt festivalilt,“ võttis Aasmaa oma järgmise kahe ja poole nädala eesmärgid kokku.