Üheksa finalisti ehk nö "november nine" jätkavad WSOP 10 000-dollarilist põhiturniiri täna õhtul meie aja järgi kell 21.30, mil mängitakse kuni turniiril on alles kolm võistlejat. Pärast päevast pausi naasevad kolm finalisti, et selgitada tänavune pokkeri maailmameister, kes lisaks tiitlivõitu sümboliseerivale kullast käevõrule teenib 8,7 miljonit dollarit auhinnaraha.

Turniiri juhib Tšehhist pärit Martin Staszko 40 175 000 punktiga. Talle järgnevad iirlane Eoghan O'Dea 33 925 000 ja ameeriklane Matt Giannetti 24 750 000 punktiga. 6865 turniiri alustanud mängija seast jõudsid esimese üheksa hulka ka Phil Collins, Ben Lamb, Badih Bounahra, Pius Heinz, Anton Makievskyi ning Samuel Holden.

WSOP.com pani ajaloo põhjal kokku mõned näpunäited, mida jälgida pokkeri MMi finaallauale kaasa elades.

Jälgi liidrit
Viimase kümne aasta jooksul on finaallauda punktiliidrina alustanud mängija saavutanud esikoha neljal korral. Siiski kolm korda kümnest on päeva suurima punktisummaga alustanud mängija jõudnud seitsmendale või halvemale kohale. Näiteks 2007. aastal langes päeva liidrina alustanud Philip Hilm võistluselt üheksandal kohal ehk päeva esimese mängijana. Kümne viimase aasta kokkuvõttes saavutab punktiliider keskmiselt kolmanda või neljanda koha.

Täna õhtul suurima punktisummaga mängu alustav Martin Staszko võib oodata tunde enne ühegi jaotuse mängimist ning olla siiski tugev konkurent. Maksab meeles pidada, et finaallauas teenib iga järgmine saavutatud koht märkimisväärselt rohkem auhinnaraha.

Jälgi väiksemate skooridega mängijaid
Pea iga aasta alustab üks väikese punktisummaga mängijatest finaallauda võitmatu mentaliteediga, osaledes paljudes jaotustes ning koos hea kaardijooksuga kujuneb oponentidele suureks ohuks. Hea näide on 2007. aastast, mil Jerry Yang alustas finaali kaheksandalt positsioonilt ning saavutas agressiivse mängutaktika ja hea õnne toel tiitlivõidu.

Tänavu alustavad finaallauda väikese punktisummaga Sam Holden, Anton Makievsky ja Pius Heinz. Viimase kümne aasta jooksul on väikese punktisummaga päeva alustanud mängija jõudnud esikolmikusse kümnest korrast üheksal ning võitnud tiitli kolmel korral.

Jälgi, kuidas mängijad pingele vastu peavad
WSOP põhiturniir on pokkerimaailma üks enim jälgitavaid finaale ning läbi aastate on nii mõnigi mängija pinge all murdunud või teinud suure vea halvimal võimalikul ajal. 2003. aastal bluffis teise suurima žetoonikuhjaga mängiv Amir Vahedi pea kõik oma punktid maha ühe jaotuse jooksul. 2007. aastal ei suutnud punktiliidrina päeva alustanud Philip Hilm võita ühtegi jaotust ning langes võistluselt üheksandal positsioonil.

Ajalugu näitab, et pokkeri MMi finaallauas on erinevus suurepärase ja halva pokkeri vahel kohati marginaalne. Näiteks sai 2003. aastal Chris Moneymakeri poolt tehtud edukas bluff Sammy Farha vastu legendaarseks. Kui Farha oleks Moneymakeri blufi kinni maksnud, oleks see jaotus aga WSOP ajaloo üks suurimaid vigasid.

64 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga ja 6865 mängijaga turniiri lõpuvõistluse live-ülekannet saab jälgida WSOP kodulehelt.