Pokkeri eliitliigas osalemise miinimumnõueteks on 1,25 miljoni dollari suurune teenistus live-turniiridelt, millest ühe võidu osakaal ei tohi ületada 750 000 dollarit, ning alates 2008. aastast peab olema saavutatud vähemalt üheksa auhinnalist kohta mainekatelt turniiridelt.
Uue formaadiga pokkeriliiga esimesele hooajale on varasemate saavutuste põhjal kvalifitseerunud 218 mängijat, nende seas Bertrand "ElkY" Grospellier, Jason Mercier, Erik Seidel, John Juanda, Daniel Negreanu ja Phil Hellmuth.

Hetkel Las Vegases Palm Casino's peetava EPLi esimese etapi 20 000-dollarilise osalustasuga põhiturniiri alustas 137 mängijat, kellest täna öösel jätkavad võitja selgitamist kuus edukamat. Võistlust maineka tiitli ja miljoni dollari suuruse esikoha auhinna nimel jätkavad Hasan Habib, Jason Mercier, David Rheem, Erik Seidel, Gavin Smith ja Huck Seed. Võistlusele allesjäänud mängijad on garanteerinud endale vähemalt 108 000 dollarit auhinnaraha.

Epic Poker League'i eestvedajateks on varasemalt pokkeri maailmameistrivõistluste korraldusega seotud olnud Jeffrey Pollack ja läbi aegade üks edukamaid naispokkerimängijad Annie Duke. "Epic Poker League tiitlivõistlused on üks karmima konkurentsiga turniire, kuna osaleda saavad vaid valitud mängijad," iseloomustas Annie Duke pokkeriliiga kõrget taset. Jeffrey Pollacki sõnul tõstab pokkeriliiga esile juba tuntud nimede kõrval ka samaväärselt edukaid mängijad, kes on avalikkusele vähem tuntud.

Uue pokkeriliiga tänavune hooaeg koosneb viiest etapist, millest esimesed neli on 20 000-dollarilise osalustasuga turniirid, kus auhinnafondile on lisatud 400 000 dollarit. Viies võistlus on 27 kvalifitseerunud mängijaga ilma osalustasuta Championship turniir, mille auhinnafond on miljon dollarit. Pokkeriliiga teine etapp peetakse septembri alguses.