29-aastane ameeriklane MacPhee võitis Saksamaa ajaloo suurima pokkeriturniiri finaalis soomlast Ilari Tahkokalliot ning teenis lisaks rahale koha Monte Carlos toimuvale EPT finaalturniirile.

Kokku osales 83 000-kroonise sisseostuga turniiril 945 mängijat 48-st riigist. Turniiri auhinnafond oli kokku 73 710 000 krooni. Ainsa eestlasena turniiril osalenud Kaidar Viikman langes välja teise võistluspäeva alguses.

McPHee on tuntud online-pokkeri mängija, kes lõi 2008. aasta aprillis  PokerStarsi turniiripokkeri punktide rekordi, teenides enam kui 100 000 dollarit ühe kuu jooksul. EPT Berliini finaal oli MacPhee ja Tahkokallio teine jõukatsumine. Eelmine kord olid nad vastamisi oktoobris toimunud EPT Londoni etapi kõrvalturniiril, mille Tahkokallio võitis.

Kevin MacPhee ütles, et EPT etapi võitmine oli tema jaoks suur ja seni täitumatu eesmärk, mille nimel ta oli kaua tööd teinud. "Ilari on ülitugev mängija ning mul on tema suhtes suur aukartus," tunnustas MacPhee teiseks tulnud soomlast.

EPT Berliini etapi läbiviimist segas laupäeval toimunud vahejuhtum kui relvastatud röövlid ründasid turniirialast väljapoole jäävat registratuurilauda. Keegi suuremaid vigastusi ei saanud ja kahtlusalused põgenesid peale turvateenistuse sekkumist. Turnee jätkus paari tunni jooksul ning praegu käib politseijuurdlus.

Vahejuhtumi toimumise ajal oli soomlasel Ilari Tahkokalliol ja itaallasel Luca Cainellil pooleli ülisuure käe mängimine. Cainellil oli ässa ja emandaga paremus Tahkokallio ässa ja kümne vastu. Turniiri direktor Thomas Kremser andis Tahkokalliole võimaluse jaotus peale röövi toimumist tühistada, kuid vaatamata nõrgemale käele palus Tahkokallio mängu jätkamist, teenides sellega pealtvaatajate aplausi. "Ma pooldan ausat ja sportlikku mängu ning partii katkestamine ei tulnud üldse kõne alla," ütles Tahkokallio, kes hiljem ikkagi Cainelli alistas ja teenis kokkuvõttes teise kohaga 9,4 miljonit krooni.

Järgmine PokerStars.com Euroopa Pokkeriturnee etapp toimub 21.-26. märtsini Austria kuurortis Saalbach-Hinterglemmis. 58 500-kroonise sisseostuga etapile võitis Pokerstarsi keskkonnas toimunud Delfi karikaturniirilt koha ka noor eestlane Simmo Kielberg.