“Pean väga oluliseks, et IFP on jõudnud uude arengufaasi ning kauaoodatud esimesed tiitlivõistlused seisavad kohe-kohe ukse ees,” kommenteeris Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni president Marek Reinaas, kes osaleb võistlustega samaaegselt Londonis toimuval IFP kongressil. “Kongressil peaks selguma järgmise aasta plaanid, kuid juba praegu on selge, et turniiripokker on tegemas suurt sammu rahvusvahelise spordipere tunnustuse võitmiseks,” selgitas Reinaas.



Võistkondlik Rahvuste Karikas toimub duplikaat-pokkeri formaadis, kus osalejatele eri laudades jagatakse samad kaardid, mis omakorda muudab mängu puhtakujuliseks oskusmänguks, sest tulemused on võistkonniti selgelt võrreldavad. Esimesel aastal osalevad Rahvuste Karikal vaid 12 IFP asutajariigi kuueliikmelised võistkonnad.



Kutsetega individuaalturniiril "The Table" osaleb ainsa eestlasena valitsev Eesti pokkerimeister Henri Käsper. Erinevalt kommertsturniiridest puudub MM-võistlusel osavõtutasu, kuid lisaks tiitlile võistlevad mängijad ka korraldajate poolt välja pandud 500 000 dollari suurusele auhinnafondile, millest pool on garanteeritud auhinnarahana võitjale. 



“Ootan Londoni sündmust suure huviga, kuna sellest tõotab tulla väga suurejooneline ning pokkeri mainet ja tuntust veelgi edendav festival,” ütles Käsper, kelle sõnul on sellise sündmuse puhul ihaldusväärne just tiitel, mitte sellega kaasa käivad auhinnad.



IFP Rahvuste Karikas ja "The Table" on Londonis toimuva mõttemängude festivali tippsündmusteks, lisaks toimuvad ka kõrgetasemelised näidismängud mitmetes teistes mõttemängudes, nagu male, kabe, bridž jt. Festivali korraldavad Ühendkuningriigi Mõttemängude Assotsiatsioon ja Rahvusvaheline Mõttemängude Assotsiatsioon (IMSA).



Eesti Turniiripokkeri Föderatsioon asutati 2010. aasta märtsis ning võeti samal aastal ka Rahvusvahelise Pokkeriföderatsiooni (IFP) liikmeks. ETPFi kuulub kokku üheksa liiget - pokkeriklubid All-linn, Insomnia, Nemesis, Olympic, PokerNews, Pokkerikool, PokkeriProd, Pärnu ning Viljandi Mõttemängude klubi.