Liiga koosneb kahest mängufaasist. Esmalt osalevad kõik mängijad üheksa nädala jooksul spetsiaalsetel online-turniiridel, mis peetakse tänavu Olympic-Online pokkeritoas. Eelvõistluste eesmärgiks on koguda võimalikult palju mängumärke 10. detsembril toimuvaks finaalturniiriks.

Naisteliiga võitja selgub Tallinnas Reval Park Hotel & Casino lounge’is peetava No Limit Hold'em freezeout-turniiri käigus, millel osalemine on tasuta ning kuhu pääsevad kõik esimeses mängufaasis aktiivselt kaasa löönud mängijad.     

Eesti Naiste Pokkeriliiga võistlejate registreerimine toimub Pokernews.ee foorumis ning oma osalemisest on juba teatanud üle 40 mängija. Teiste hulgas löövad kaasa Eesti läbi aegade edukaim naismängija Kairit Leibold, valitsev Eesti naiste pokkerimeister Tuuli Vahtra, Olympic-Online esindusmängija Kelly Limonova ning Naisteliiga eelmiste aastate võitjad Helina Tamm ja Kaisa Soovik. 

Finaalturniiri parimaid ootab enam kui 1000 euro väärtuses auhindu sponsoritelt ning võitjat 300 eurot maksev pilet 2012. aasta turniiripokkeri Eesti meistrivõistluste põhiturniirile.  

Pokkeriliiga initsiaatori Kairit Leiboldi sõnul alustati naisteliiga korraldamist 2009. aastal peamiselt uudishimust, et näha kui palju on Eestis pokkerit harrastavaid naisi. „Liiga eesmärgiks on pakkuda naismängijatele mõnusat meelelahutust koos võimalusega omavahel kohtuda ja üheskoos pokkerit mängida,“ kirjeldas Leibold.