EPT 8. hooaja raames toimuvad esimesed kuus etappi erinevates Euroopa linnades ning järgmine Bahama saartel, kus peetakse järjekorranumbrilt üheksas pokkerifestival PokerStars Caribbean Adventure (PCA). Lisaks Tallinnale ja PCAle on EPT hooaja esimeses pooles kavas etapid ka Barcelonas, Londonis, San Remos, Prahas ja Deauville’is.
 
“Meil on suur rõõm avalikustada EPT 8. hooaja esimese poole toimumiskuupäevad. Ootame järjekordset imelist pokkeriaastat ning ehk näeme sel hooajal ka esimest kahekordset EPT põhiturniiri võitjat,” ütles EPT eestvedaja ja PokerStarsi profitiimi liige John Duthie.
 
EPT etappide peamiseks muutuseks on möödunud aastal 989 mängija ja 4,78 miljoni eurose auhinnafondiga ühe populaarseima osavõistluse, EPT San Remo toimumine senise aprilli asemel oktoobris. EPT 8. hooaja ülejäänud graafik avaldatakse käesoleva aasta jooksul ning see sisaldab ka etappe EPT jaoks täiesti uutes linnades.
 
Innustatuna 2011. aasta PCA ja EPT hooaja suurfinaali live teleülekannete edust tehakse ka paljudest EPT 8. hooaja finaallaudadest ülekanne mitmetesse Euroopa televõrkudesse ning PokerStars.tv veebikeskkonda.

Avaetapil Tallinnas toimub kokku 19 erinevat turniiri. Lisaks 4,250-eurose osalustasuga põhiturniirile ka näiteks €3,000 + €200 NL Heads Up turniir, €300 + €300 + €30 PLO Bonus Turbo Bounty (5 kaarti) “8 Max” turniir, €10,000 + €300 NL Hold’em ühekordse juurdeostuga turniir ning €300 + €30 EPT põhiturniiri turboversioon, kus on 30 000-punktised stackid ja 15-minutilised tasemed.
 
2004. aastal alguse saanud Euroopa pokkeriturnee raames on toimunud kokku 70 põhiturniiri ja 14 High Roller võistlust, mille kombineerimisel on PokerStarsi mängijatele jagatud auhindadena ligi 235 miljonit eurot.

Viimane hooaeg lõppes käesoleva aasta mais, kui Madriidis peeti EPT hooaja suurfinaal. EPT 7. hooajast sai osa 8 906 mängijat 86 riigist, kes võistlesid enam kui 50 miljoni euro suuruse auhinnaraha nimel.