Tegemist on ajaloolise sündmusega Euroopa pokkeris, kuna “EPT Live” ülekandega viib PokerStars tõelise live-pokkeri nii maapealsete, satelliit- kui online-kanalite vahendusel esmakordselt suure auditooriumini kõikjal Euroopa Liidus. Prognooside kohaselt saab ülekandest kõigi aegade vaadatuim pokkeri-show.

10 000-eurose osalustasuga PokerStars EPT Grand Final, mis on sel aastal kolinud Monte Carlost Hispaania pealinna Madriiidi, meelitab tavaliselt kohale enam kui 800 mängijat võistlema ligi 2-miljoni euro suuruse esikoha auhinnaraha nimel. Teiste seas plaanib Madriidis toimuval suurvõistlusel osaleda ka mitmeid Eesti pokkeritippe.

PokerStarsi profitiimi liikme Daniel Negreanu sõnul on PokerStars alati olnud liider innovatsiooni alal ning pokkerisait annab taaskord fännidele ja kaasaelajatele uutmoodi kogemuse, mis neile kindlasti meeldib. “Avatud taskukaartidega ülekanne pooles tosinas Euroopa telekanalis asetab EPT samale tasemele teiste sel kuul Euroopas peetavate vaadatuimate spordivõistlustega,” märkis Negreanu.

Interneti vahendusel EPT-lt tehtud live-ülekanded on turnee kolme hooaja jooksul olnud suured edulood, mida on seni reeglina üle kantud PokerStars.tv kaudu nii, et mängijate taskukaardid on varjatud. Tänavuse EPT suurfinaali lõppfaasi puhul toimub seesama, aga avatud kaartidega, nagu tehti algust käesoleva aasta jaanuaris Bahama saartel toimunud PokerStars Caribbean Adventure (PCA) festivalil. Kahetunnine viiteaeg sündmuste endi ja ülekande vahel tagab mängijate jätkuva turvalisuse. Lisaks kasutab PokerStars tipptehnoloogiat ja –personali, et garanteerida mängu igakülgne turvalisus ja ausus.

Eesti aja järgi 12. mail kell 15 toob EPT live-ülekanne vaatajateni põhiturniiri finaallaua koos kommentaaride ja ekspertanalüüsiga nii inglise, hispaania, hollandi, saksa, itaalia kui vene keeles. Südaööst alates jõuab otseülekanne paralleelselt PokerStars.tv-ga mitmete riikide televõrkudesse, sealhulgas näiteks Hispaanias, Hollandis, Rumeenias, Sloveenias ja Saksamaal.

10 000-eurose osalustasuga põhiturniiri finaallaud on eetris 12. mail ning sellele järgneb järgmisel päeval täielik ülekanne EPT tšempionide turniirist. Eksklusiivsel kutsetega tšempionide turniiril mängivad üksteise vastu varasemad EPT põhiturniiri võitjad. Kogu 13. mai tegevust kantakse üle internetis PokerStars.tv vahendusel.

Enam kui 40 maailma tippmängijat on juba kinnitanud oma osalemist, nende seas Liv Boeree (EPT6 San Remo võitja); Vicky Coren (EPT3 Londoni võitja); Galen Hall (EPT7 PCA võitja); Carter Phillips (EPT6 Barcelona võitja); Sandra Naujoks (EPT5 Dortmundi võitja); Bertrand "ElkY" Grospellier (EPT4 PCA võitja); Arnaud Mattern (EPT4 Praha võitja); Pieter de Korver (EPT5 Monte Carlo võitja) ja Jason Mercier (EPT4 San Remo võitja).