Festival algas 10 000-eurose sisseostuga High-Roller turniiriga, millest võttis osa 23 mängijat. Eestit esindas mainekal võistlusel mitmekordne vabariigi mõttemängude meister Marek Kolk.

Kuna mängiti Pineapple mänguformaadis, toimus turniir kolme mängijaga laudades. Loosi tahtel sattus Kolk vastamisi hilisema tšempioni Jennifer Shahade’i ning maailmakuulsa pokkerimiljonäri Jason Mercier’ga. Kehva kaardijooksu üle kurtnud eestlane langes kahjuks konkurentsist juba seitsmendal mängutasemel.

„Esimese kuue mängutunni jooksul läks Mercier lõhki vaid ühel korral ning ka Jenniferi kaardid jooksid kohati lausa müstiliselt hästi,“ tõdes Tonybeti pokkerituba esindav Kolk. „Ainult matemaatikast ning varasematest kogemustest sellise tasemega turniiril kahjuks ei piisa,“ nentis Eesti pokkeriparemikku kuuluv Kolk.

Läbi aegade suurima auhinnafondiga Hiina pokkeri turniiri võitnud male naiste suurmeister Shahade teenis 100 000 eurot auhinnaraha. „See oli kõige suurema osalustasuga turniir, millel ma olen kunagi mänginud ning mõistagi olen võidu üle väga õnnelik,“ säras kahekordne USA malemeister.

Shahade on mänginud pokkerit juba aastaid ning jõudnud kahel korral pokkeri maailmameistrivõistluste (WSOP) enam kui tuhande osalejaga naisteturniiril 40 parema hulka. Samuti on ta mitmete raamatute autor ning ajakirja Chess Life kolumnist.

Võitjale järgnesid kolm Venemaa esindajat, esimesena jäi auhinnaraha saajate seast välja Mercier. „Ta on tegelikult väga hea ning tugev mängija. Üksikud vead olid tõenäoliselt tingitud väsimusest,“ jagus tšempionil kiidusõnu ka oma nimekaimale konkurendile.