Eesti Turniiripokkeri Föderatsioon (ETPF) esitas eelmisel nädalal avalduse IFP liikmeks astumiseks, mis sai organisatsiooni juhatuselt üksmeelse poolehoiu.

"Mul on hea meel tervitada Eestit rahvusvahelise sportliku pokkeri kogukonda," ütles IFP president Anthony Holden, kelle sõnul on seitsme riigi pokkeriföderatsioonide poolt asutatud IFP-l tänaseks koos Eestiga 22 ning aasta lõpuks kõigi eelduste kohaselt juba 30-40 liikmesriiki.

ETPFi presidendi Marek Reinaasi sõnul on tegemist olulise verstapostiga siinse sportliku pokkeri arengus.

"Eelmisel aastal asutatud IFP areneb praegu väga jõudsalt ning nüüdsest saab ka Eesti olla selles protsessis aktiivne osaline," väljendas Reinaas kogu siinse pokkerikogukonna nimel heameelt. 

Järgmise sammuna soovib IFP saada Rahvusvahelise Mõttespordi Liidu ja SportAccordi liikmeks ning tõsta pokker samale tunnustustasemele selliste tuntud mõttemängudega nagu male või bridž.

IFP presidendi Anthony Holdeni sõnul osaletakse juba lähinädalatel vaatlejana mõlema organisatsiooni aastakoosolekutel. 

Suurematest pokkeririikidest on IFP liikmete hulgas Prantsusmaa, Saksamaa, Ühendkuningriigid jpt. Põhjamaadest on tänaseks esindatud Taani ja Island ning meie lähinaabritest sai vaid mõned nädalad tagasi IFP liikmeks Leedu, kus pokker on alates märtsikuust ametlikult ka spordiala.

Viie pokkeriklubi poolt asutatud Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni peamine eesmärk on pokkerimängijate koondamine ja nende huvide esindamine, samuti pokkeri kui maailma ühe enimharrastatud oskusmängu tutvustamine.

Ühtlasi soovib föderatsiooni olla professionaalne partner pokkerit puudutavas õigusloomes. Maailmas on üle 100 miljoni pokkerimängija, Eestis on harrastajaid hinnanguliselt üle 30 000.