Oma esimese võidu saavutas mees eelmise aasta novembris, alistades toona 60 vastast. Detsembris toimunud võistlusel Villandberg ei osalenud, jaanuaris aga jõudis taas esikohaduellini, kus pidi paraku turniirisarja kahekordsele võitjale Marius Morelile alla vanduma.

27. veebruaril toimunud PokerNews Live’il käis Villandbergi jaks üle 59 konkurendist, kelle seas ka Eesti läbi aegade edukaim pokkerimängija Madis Müür ning vanameister Marek Kolk. Kokku tehti 2982-eurose auhinnafondiga No Limit Holdem turniiril 71 sisseostu, sest esimese kümne mängutaseme jooksul väljalangenutel võimaldati end soovi korral turniirile tagasi osta.

Villandberg alustas finaallauda küll kõige väiksema punktisummaga, kuid tõusis kahe jaotusega liidriks. Turniiri lõppfaasis osutas talle suurimat vastupanu Edgar Pravon, kellega jagati esimese kahe koha auhinnaraha ning selgitati avatud kaartidega võitja.

Fortuuna tahtel pikema õlekõrre tõmmanud Villandberg teenis 820, teiseks tulnud Pravon aga 742 eurot auhinnaraha. Kolmanda koha saavutas Olavi Paluviir (456 eurot), neljandaks tuli aga turniiri edukaim naismängija Anneli Jõudna (322 eurot).

„Kuigi pikaajaline edu turniiripokkeris põhineb eelkõige oskustel, mängib üksikutel võistlustel olulist rolli ka õnnefaktor ning just seetõttu on Eesti oludes tegemist võrdlemisi märkimisväärse saavutusega,“ sõnas Casino Grand Prix turundusjuht Ainar Tandre. „Näiteks eelmisel aastal suutis kuressaarlane Raimo Kaljulaid kaitsta Saaremaa meistritiitlit ning alles kolmandat hooaega toimuval PokerNews Live’il on nüüd juba neli kahekordset võitjat,“ väitis Tandre.

Analoogseid juhtumeid on tulnud korduvalt ette ka suurtel rahvusvahelistel turniiridel. Nii on kolm mängijat võitnud kahel aastal järjest pokkeri maailmameistrivõistluste põhiturniiri, legendaarne Johnny Chan jäi aga väga napilt ilma koguni kolmest järjestikusest tiitlivõidust.

Kui 1987. aastal alistas Chan 151 vastast, siis aasta hiljem tuli edestada juba 166 tipptasemel konkurenti. 1989. aastal vandus ameeriklane 178 osalejaga turniiril alla vaid Phil Hellmuthile, kes on võitnud tänaseks 13 pokkeri MM-i osaturniiri.

PokerNews Live turniirisari jätkub 6. märtsil Pärnus ning 20. märtsil Tallinnas.