196 osaleja seas lõi turniiril kaasa ka 11 Eesti pokkerimängijat eesotsas Eesti läbi aegade edukaima pokkeriprofi Imre Leiboldi, 2011. aasta Eesti parima naismängija Kelly Limonova ning pokkerientusiastist tantsutähe Mairold Millertiga.

Ainsa eestlasena pääses täna kell 12:00 algavasse finaallauda 28-aastane Andrus Rikk. Üheksast mehest koosnevat finaali alustab liidrina soomlane Kristian Aitio, kellel on pisut üle miljoni punkti. Rikk on 525 000 punktiga kuues.

„Turniiri esimene päev oli erakordselt raske ning vahepeal oli mul kõigest kolme pimepanuse jagu punkte,“ väitis Rikk. „Ka teine päev ei alanud just kergelt, kuid jäin rahulikuks ning see garanteeris mulle ka edu. Katsun tänases finaallauas rumalusi vältida ning võimalusel ikka võidule mängida.“

Hobimängija Rikk võitis 1300 eurot maksva Ahvenamaa turniiripaketi läbi mitmefaasilise kvalifikatsiooni Pafile kuuluvas Spade pokkeritoas, alustades mängimist tasuta turniiridelt. „Ma ei kulutanud paketi hankimiseks tõepoolest sentigi,“ tunnistas peamiselt madalate panustega internetiturniire mängiv mees.

Eelmisel aastal osales Paf Poker Challenge põhiturniiril viis eestlast. Neist oli edukaim ajakirjanik Leemet Prits, kes kasseeris kõrge neljanda koha eest 12 392 eurot. Endale juba 3860 auhinnaraha kindlustanud Rikk vajaks Pritsi tulemuse löömiseks vähemalt kolmandat kohta, kuid turniirivõit tooks talle sisse tervelt 34 000 eurot.