Arvult 13. turniiripokkeri Eesti meistrivõistlused korraldatakse Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni (ETPF) ning Olympic Casino koostöös 1.-11. aprillil Tallinnas. Festivali raames viiakse läbi 11 turniiri, millel toimunu võtab kokku 26. aprillil kell 19.00 TV6-s linastuv 30-minutiline telesaade.

„Selles sisalduvad parimad festivali jooksul filmitud kaadrid, lõbusamad seigad ning rohked intervjuud meistrivõistlustel osalenud mängijatega,“ sõnas ETPF-i juhatuse liige Tanel Reisi. „Eeskätt soovime talletada festivali suurepärast melu ning tutvustada erinevaid Eesti inimesi, kellele meeldib turniiripokker,“ täpsustas Reisi.

Telesaate tootmiskulud katab ETPF, kellele tuli appi Eesti läbi aegade edukaim turniirimängija Madis Müür. Oma mängijakarjääri jooksul ligi 750 tuhat dollarit auhinnaraha teeninud Müür valiti jaanuaris toimunud ETPF-i auhinnagalal möödunud aasta parimaks live-mängijaks, pokkeripersooniks ning rahva lemmikuks, tema saavutatud neljas koht koht PokerStars Caribbean Adventure põhiturniiril aga aasta pokkerisündmuseks.

„Madis pakkus ise ETPF-ile telesaate tootmiseks rahalist abi ning ma usun, et selle eest ei peaks talle olema tänulik ainuüksi föderatsioon, vaid terve Eesti pokkerikommuun,“ kommenteeris Reisi. „See on väga ilus žest, kui turniiripokkeris edukalt läbi löönud inimene annetab isiklikku raha ala propageerimiseks ning laiemale avalikkusele tutvustamiseks,“ väitis Reisi.

„Eks mul ole ka omapoolne kasu sees, sest tahaks teles rohkem pokkerit näha,“ muheles Müür ise. „Eesti meistrivõistlused on aasta tähtsaim pokkerisündmus, millest ei jää eemale ükski tõsisem harrastaja. Kuna ehitame jätkuvalt üles oma pokkeritiimi, loodame ka sellele, et mõni meie kuttidest suudab teha hea tulemuse ning pildile jääda,“ lisas Müür.

Portaali ABCPokker.ee treenerina tegutseva Müüri hinnangul on pokkeribuum Eestis küll möödas ning harrastajaid mõnevõrra vähem, kuid tipptegijate tase läbi aegade parim. „Pokker on muutunud tublisti professionaalsemaks ning nõuab tõsist igapäevast tööd. Samas mängib aina enam eestlasi limiitidel, millest aastaid tagasi vaid unistati,“ kommenteeris Müür Eesti pokkeri hetkeseisu.