55-eurose osalustasuga 10-max Double Shootout mänguformaadis korraldatud turniiril lõi kaasa 65 osalejat. Esimeses ringis toimus kümme 6-7 mängijaga turniiri, mille võitjad pääsesid finaali. Mängutempo oli võrdlemisi ebaühtlane, sest ajal, mis ühes lauas peeti juba esikohaduelli, ei olnud kahes mängulauas veel kedagi välja langenud.

Kümne mängijaga finaal toimus pärast esimese ringi lõppu ning kõik sellele kvalifitseerunud mängijad olid endale juba taganud vähemalt 89-eurose auhinnaraha. Ligi kaks tundi kestnud heitlus kulmineerus põneva duelliga finaallauas domineerinud Kairit Leiboldi ning 2010. aasta live-pokkeri heads-up mänguformaadi Eesti meistri Sten „stennn“ Talviste vahel.

Kuigi Talviste alustas esikohaduelli kerges eduseisus, ei õnnestunud tal oma vastast üle mängida. Viimases jaotuses üritas Talviste panka kõikide allesjäänud punktidega bluffides kätte saada, kuid tema meelehärmiks callis riveril masti saanud Leibold kiirelt.

„Ma olen õnnelikum, kui oleksin osanud arvata. Olen mänginud pokkerit üle 10 aasta ning see on minu esimene meistritiitel!“ ei varjanud ajalugu teinud Kairit Leibold oma rõõmu. „Võita Sten Talvistet üks-ühe vastu oli samuti imeline. Ma usun, et ta oli minu agressiivsest mängust üsna üllatunud, kuid pean tunnistama, et reeglina oli selle taga ka väga korralik käsi,“ iseloomustas tšempion esikohaduelli.

Live-turniiridel üle 57 tuhande euro auhinnaraha teeninud PokerNewsi klubi esindav Kairit Leibold on Eesti läbi aegade edukaim naismängija, kes esinenud edukalt mitmetel pokkeriturniiridel üle maailma. Esikohaga kaasnes 975 eurot auhinnaraha, Sten Talviste pidi leppima 650 ning kolmandaks tulnud „jon011“ 438 euroga.

OPEM üldarvestuses jätkab liidrina Peeter Talviste, kes vandus esimese ringi esikohaduellis alla oma pojale Sten Talvistele ning finaali ei pääsenud. „Ei vedanud, et meid ühte lauda loositi. Kuid mängus polnud mingeid mööndusi – võistlesime au ja uhkuse peale ning parem võitis,“ kommenteeris vanameister.

Meistrivõistlused jätkuvad täna Triobetis toimuva 110-eurose osalustasuga No Limit Holdem 6-max turniiriga. 10. novembrini vältavad meistrivõistlused toimuvad Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni ning Eestis litsentseeritud pokkeritubade Pafi, PokerStarsi ja Triobeti koostöös.