Kui mängida jäi 1.56, söötis Bengalsi mängujuht A.J. McCarron suurepärase touchdowni A.J. Greenile, viies meeskonna 16:15 juhtima. Hetk hiljem lõikas Bengals vahelt Steelersi mängujuhti Ben Roethlisbergerit asendanud Landry Jonesi söödu. Mängida jäi 1.36.

Hoia palli, lase vastasel ära kulutada minutilised vaheajad, millega saab mängukella seisma panna ning võit on suure tõenäosusega kodus. Aga ei. Läbimurret üritanud Jeremy Hill oskas kohe palli kaotada.

Ent kõik polnud veel kadunud. Steelersil oli kohani, kust võiks löögiväravat üritada, minna 35 jardi. Bengalsi kaitse pidas, kuni löögikohani oli jäänud kümmekond jardi, kuid mänguaega kõigest 19 sekundit. Siis hakkas kahjuks juhtuma.

Steelersi mängija ei saanud söötu kätte, ent teda rammis ootamatult ja täiesti arusaamatult Bengalsi kaitsja Vontaze Burfict kiivriga kiivrisse, mis pole reeglitega lubatud. Karistus paigutas palli joonele, kust Steelers saanuks löögiväravat proovida, ent siiski väravast piisavalt kaugele, lööja võinuks eksida. Paraku polnud see Bengalsi viimane totrus.

Seletamise ja rüseluse käigus tõukas Adam Jones kohtunikku, mis tähendas automaatselt 15-jardist karistust. Pall paigutati 35 jardi kaugusele väravast ja Steelersi lööja ei eksinud.

Kogu kohtumine oli äärmiselt pingeline, inetu ja räpane. Vigastuste tõttu pidid väljakult lahkuma Bengalsi kaks kaitsjat ja läbimurdja. Steelersil sai Roethlisberger õlatrauma, kuid naasis viimastel sekunditel siiski platsile.

Bengalsi kaitse pidas, kuid rünnakut ei saadud kuidagi käima. Viimast veerandaega alustati 0:15 kaotusseisult, siis jooksis Hill touchdowni, Mike Nugent lõi 3-punktise värava ja Green püüdis touchdowni otsa. Paraku kahe lisapunkti üritus, mis viinuks Bengalsi kolme punktiga juhtima, luhtus. Steelers aga kasutas kingitud võimaluse ära ja kohtub järgmisel nädalavahetusel veerandfinaalis Denver Broncosega.

Bengals pole viiel aastal järjest suutnud play-off mängu võita. Meeskonna peatreeneri Marvin Lewise skoor on veelgi nutusem – ta pole võitnud seitsmest play-off kohtumisest ainsatki.