Eksperdid lugesid Coltsi koguni kuue-seitsme parema tiimi sekka. Seega oli unistus suurde finaali jõudmisest igati reaalne. Paraku tõmmati sellele unistusele nüüd kriips peale. Nimelt otsustas Coltsi mängujuht Andrew Luck 29-aastaselt profikarjäärile joone alla tõmmata.

Lucki loeti liiga parimate mängujuhtide sekka, kuid mitmed vigastused on meest kõvasti räsinud.

ESPN-i ajakirjanik Adam Schefter teatas, et Luck korraldab pühapäeval pressikonverentsi, kus ta ka otsust ametlikult põhjendab. NFL-i telekanali töötaja Tom Pelissero sõnul on Luck juba Coltsi otsusest teavitanud.

Luck oli kohal Coltsi laupäevasel hooajaeelsel mängul Chicago Bearsi vastu. Uudis tuligi avalikuks matši ajal ning seejärel sai Luck tiimi fännidelt kõvasti vilet. Kohtumise järel kinnitaski mängujuht, et otsus on tehtud ja selle põhjuseks on viimaste aastate vigastused.

„Tundsin, et olen lõksus ja ainus pääsetee on spordist taandumine. Kõik see on võtnud ära igasuguse rõõmu ka minu igapäevaelust,“ põhjendas Luck.

Luck oli 2012. aasta NFL-i drafti esimeseks valikuks, kuid vigastused saatsid teda kõigi seitsme hooaja jooksul. Viimati segas teda reievigastus, mis ei lubanud täie hooga kaasa teha hooajaeelset ettevalmistust.

Kogu profikarjääri Coltsis veetnud Luck vedas meeskonna kolmel esimesel hooajal play-off'i, kuid seejärel hakkasidki erinevad traumad teda kimbutama. Vigastuse tõttu jäi tal vahele kogu 2017. aasta hooaeg. Mullu tüüris ta aga meeskonna taas play-off'i, kus esmalt alistati 21:7 Houston, kuid kaotati lõpuks veerandfinaalis 13:31 Kansas City'le.

Ekspertide hinnangul on Coltsil väga keeruline Lucki asendada ja seega on meeskond juba hooaja eel tiitliheitlusest väljas.

Statistikud on välja toonud, et Luckiga Colts on olnud liigas paremuselt kuues meeskond. Luckita Colts aga alles 22.

Luckiga on tiim saanud keskmiselt 9,1 võitu ja 6,9 kaotust. Luckita on aga võite 7,3 ja kaotusi 8,7.