USA poliitikud ja aktivistid on kõik viimased nädalad survestanud Washington Redskinsi nime vahetama. Ekspertide ja advokaatide sõnul on Redskins sõnastiku järgi rassiline määratlus.

Survestamine sai hoogu juurde juuli alguses, kui aktivistega ühines ka FedEx, mis on klubi staadioni nimisponsor. Kui kohalikus meedias spekuleeriti, et klubi vahetab nime näiteks Warriorsi, Red Wolvesi või Redtailsi vastu, siis nüüd teatas pealinnaklubi, et ajutiselt kasutavad nad nime Washingtoni jalgpallimeeskond.

"Redskinsi nimi ja logo on hooaja alguseks lõplikult kadunud," seisis võistkonna pressiteates. "Julgustame fänne ja kõiki osapooli kasutama edaspidi nime "Washington jalgpallimeeskond"." Teates lisati, et ajutise nime väljahõikamine annab neile aega mõelda välja lõplik nimi.

Washingtoni klubi uus nimi tekitas aga spordimaailmas palju hämmeldust. "Just ärkasin mängueelsest uinakust üles ja näen nime "Washingtoni jalgpallimeeskond"? Kas see on tõesti nimi? Küll neil oli pikk ja põhjalik koosolek selle ümber," viskas sotsiaalmeedias nalja NBA staar LeBron James.

"Ei mingit lugupidamatust Washingtoni jalgpallimeeskonna suhtes, kuid see lõhub hinge, kui pole korralikku jalgpallinime," lisas pikalt NFL-is mänginud Dez Bryant. "Kelle nimel te mängite? "Washingtoni jalgpallimeeskond" pole ikka päris see. Olen tõesti kurb."

"Kui palju peab keegi mõtlema, et sellise nime peale tulla?" jätkas NFL-i analüütik Ryan Clark, kes 2014. aastal lõpetas karjääri just Redskinsi meeskonnas.