"Ma olen suur jalgpallifänn, kuid ma pean ütlema, et kui mul endal oleks poeg, mõtleksin ma pikalt ja kõvasti enne kui laseksin tal jalgpalli mängida," sõnas Obama, kellele teeb muret vägivald NFL-is ning suur vigastusteoht.

"Osadel juhtudel teeb see mängu pisut huvitavamaks, kuid kõigil oleks palju lihtsam, kui me ei peaks pärast tagajärgedega silmitsi seisma."

Obama arvab, et turvalisema jalgpalli poole tuleks püüelda eelkõige ülikoolides, kust kasvavad tulevased NFL-i mängijad. "Muretsen rohkem ülikoolipoiste kui NFL-i mängijate pärast, sest nemad on juba suured mehed. Sa loed nendest ülikoolipoistest, kes jalgpalli mängides peapõrutuse said ning sa ei saa mitte midagi teha. Ma tahaks, et NCAA tasemel see asi muutuks."

Obama valis oma kommentaarideks täpselt õige aja, sest sel nädalal peetakse USA-s NFL-i liiga Super Bowl, mis ei jäta külmaks ühtegi ameeriklast. Samuti nagu Obama kommentaarid ei jätnud külmaks Super Bowli meeskondade treenereid ja mängijaid.

"Mäng on selline nagu ta alati on olnud. See on füüsiline mäng. Kõik saavad mõnikord haiget ning see on midagi, mida me sellelt mängult ootame. Me oleme ise ennast sellega sidunud. Ei ole nii, et me oleme sattunud siia, kuid tahtsime tegelikult mängida tennist," ütles San Francisco 49ersi liinikaitsja Aldon Smith.