"Ta ei hoolinud numbritest ja koefitsientidest, ta tahtis lihtsalt panustada," sõnas ESPNile Johnny Avello, kihlveokontori Wynn Race & Sports tegevjuht. "Erinevatel hetkedel tundsime kontorina, et oleme fantastilises positsioonis, sest ta oli teinud väga suuri panuseid. Ta osutus aga alati võitjaks."

Sama lugu räägivad mitmed Las Vegase suured kihlveokontorid - päevast päeva ja just oktoobris-novembris väldanud pesapalliliiga MLB finaalseeria World Seriesi ajal jäid nad iga mänguga üha suuremasse kahjumisse. Novembrikuu tõi lõpuks Nevada osariigi kontoritele 11,4 miljoni dollari suuruse kahjumi, mis tähistab nende ajaloo kõige halvemat pesapallikuud. Suur osa sellest summast läks ühe panustaja taskusse.

Pesapalliga püstirikkaks

Kontorid tema nime ei avalda, nimetades teda vaid "Panustajaks X". Kasiinod tegid talle põhjalikke taustauuringuid ning ei leidnud ühtegi halba märki. Ta on kolmekümnendates mees ning on varem hästi panustanud MMA-sarja UFC peale, ent polnud eelnevalt regulaarselt pesapalli peale oma raha asetanud. Väidetavalt võitis ta septembri lõpus ja oktoobri alguses ühes kontoris 11 UFC panust järjest. See tähistas aga alles tema võiduseeria algust.

Suuremad panused, millest võimsamad ulatusid peaaegu miljoni dollarini, algasid World Seriesiga. X panustas esimesele, teisele, kolmandale, neljandale ja kuuendale mängule, kusjuures iga panus oli eelmisest märgatavalt suurem.

Ta võitis need kõik.

Mõnedes kontorites panustas ta lihtsalt uuesti oma eelmise panusega võidetud summa. Mõnel pool aga oli ta oma valikutes nii kindel, et asetas maksimaalse võimaliku summa esmalt algse koefitsiendi (2,10) järgi ning jätkas panuste tegemist ka siis, kui kontor riski hajutamiseks koefitsienti muutis. Viimased panused tegi ta samale mängule ka koefitsiendiga 1,91.

Kõige suuremad summad panustaski X kuuendale mängule - usutakse, et erinevate kontorite peale kokku oli tal mängus enam kui kolm miljonit dollarit, ent ta oleks tahtnud isegi enamat.

"Ma olen varemgi näinud, kuidas mõned panustajad võiduseeria otsa satuvad," meenutab Avello. "Aga mitte kunagi ei ole see kestnud nii kaua ja nii suurte summadega."

Kas Super Bowlist saab seni suurim palgapäev?

Pühapäevase Super Bowli eel, mis peetakse suurfavoriidi New England Patriotsi ning Philadelphia Eaglesi vahel, on X tagasi. Veelgi suuremate panustega. Mitu Las Vegase kontorit eesotsas William Hilliga on teatanud, et on vastu võtnud Eaglesi võidu peale ühe miljoni dollari suuruse panuse, mitmed väiksemad kontorid on teada andnud sügavalt kuuekohalistest summadest. Koefitsiendiks oli 2,65.

Kõik allikad kinnitavad üht ja sedasama: need panused on tehtud ühe mehe poolt, kelleks on just nimelt X.

Mõned spordisõbrad on juba rutanud pakkuma, et Panustaja X on tegelikult tegelane Biff filmisarjast "Tagasi tulevikku" ("Back to the Future"), kes kasutas ajas rändamist selleks, et spordipanustamisega raha teenida...