Ligi tuhandet endist mängijat esindav advokaat Jason Luckasevic ütles New York Postile, et tal on piisavalt tõendeid, et 1989.-2014. aastani NFL-i kiivritega varustanud Riddell pankrotti viia. Tema sõnul oli NFL peapõrutuse riskidest rohkem teadlik, kui seda mängijatele ja avalikkusele kommunikeeriti.

"Me teeme sellele kiivritootjale lõpu," ütles Luckasevic.

Alles eelmisel aastal läks NFL kokkuleppemenetlusse ligi 20 000 endise mängijaga, tasudes neile kokku 1 miljard dollarit, kuid see pakkumine pole veel kõigi mängijate poolt vastu võetud. Need, kes kokkuleppega nõustusid, võivad siiski veel ka Riddelli hagiga ühineda.

Üks Riddelli kohtusse kaebavatest mängijatest, kahel Super Bowlil mänginud endine Giantsi kaitsemängija Leonard Marshall ütles, et oleks teinud palju parema kiivrivaliku, kui ta oleks tol hetkel riskidest teadlik olnud. Nüüd, 54-aastasena võitleb ta pidevalt peavalude ja meeleolumuutustega ning kardab, et tal võib olla püsiv ajukahjustus.

"Ma käin kolm korda nädalas baroteraapias. Ma istun mulli sisse ja saan ajusse puhast hapnikku. Parkinsoni tõbi ja dementsus hirmutavad mul s**a lahti," ütles Marshall.